Притеснителен сервис и много магия в 3-сетова победа на Григор Димитров за старт на US Open


Притеснителен сервис и много магия в 3-сетова победа на Григор Димитров за старт на US Open
Снимка: GettyImages

14655 0

Григор Димитров започна добре тазгодишното издание на US Open. Българинът успя да спести сили, но все пак да спечели в 3 сета срещу квалификанта Кириан Жаке - 6:3, 6:4, 6:2 и се класира с лекота за 2-рия кръг на турнира. 

Ракета №1 в историята на България не позволи изненада, но и не демонстрира най-доброто, на което е способен, с изключение на няколко магически момента, най-вече в третия сет. Най-сериозен проблем имаше той с началния си удар, като завърши с 48% успешно вкаран първи сервис. Най-слабо беше подаването му във втория сет, където записа едва 38% вкаран начален удар. 

Димитров влезе трудно в мача, като рано-рано се стигна до точки за пробив в полза на Жаке. От 2:2 нататък обаче той изпепели своя опонент и спечели сета. Вторият сет можеше да се развие по сходен начин, но ранният пробив на Димитров беше върнат веднага заради неубедителния сервис на Гришо. Все пак, при 5:4 той успя да пробие и да спечели сета. 

В третата част Димитров бе почти безупречен, като спечели няколко вълшебни точки и не позволи на Жаке да се върне в мача. 

Добрата новина за Димитров е, че проблемите със сервиса не бяха наказани в първия кръг, но той драстично трябва да повиши ефективността, ако иска да стигне до втората седмица на турнира. В същото време той допусна 7 двойни грешки и общо 29 непредизвикани такива. Той обаче реализира почти 4 пъти повече уинъри (37 срещу 11) от своя опонент, което се оказа и разковничето за победата му. 

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя между Ринки Хиджиката и Алехандро Давидович Фокина. 

Трудно, но успешно и бързо начало за Димитров в САЩ

Сет №1 - Трудно начало, но брилянтен отговор

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Сет №3 - Гришо показа магията, на която е способен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички