Кауза, забава и МНОГО класа: Григор Димитров победи Новак Джокович и наелектризира България


Кауза, забава и МНОГО класа: Григор Димитров победи Новак Джокович и наелектризира България
Снимка: LAP.bg

7234 0

Днес (17 септември) Григор Димитров успя да победи Новак Джокович в благотворителен мач, игран в "Арена София" в родната столица. Българинът се наложи с 2:1 сета (6:4, 2:6 и 10:7 в супертайбрека). 

Зрелището в нашата столица бе с цел набиране на средства за фондацията на родния тенисист Григор Димитров. 12 000 хиляди зрители в "Арена София" станаха свидетели на зрелището.

Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в зала "Арена София" под бурните аплодисменти на препълнения капацитет от хора. Родните фенове на тениса и спорта скандираха имената и на двамата спортисти.

Шоуто в столицата на България бе гарантирано, като сръбската и световна тенис легенда Новак Джокович активно се включи в забавлението, радвайки българските фенове. Джокович не пропусна да се шегува с публиката, съдиите, Григор Димитров и дори с VIP гостите.

Във втория сет, когато двамата трябваше да сменят потните си тениски, Новак дори започна да прави стриптийз, което предизвика вълнение сред дамите в „Арена София“. Той хитро насърчи и Григор да направи същото, като публиката остана впечатлена от физическата форма на българския тенисист.

Залата беше напълно запълнена, което беше напълно очаквано и заслужено. Всички приходи от събитието ще бъдат дарени на фондацията на Григор Димитров, която бе и причината за организирането на това мащабно събитие в София.

Григор Димитров - Новак Джокович НА ЖИВО

ПЪРВИ СЕТ

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

1:0 - двамата откриха срещата с добро разиграване и след непредизвикана грешка първата точка бе за Гришо. Нова непредизвикана грешка и 30:0 за българина. Първа точка за сърбина след добър форхенд (30:15). Нов добър сервис за Григор (40:15). Димитров с грешки и 40:40. Авантаж за Гришо след удар в мрежата от Ноле и гейм за българина.

1:1 - Ноле стартира подаването си с няколко отлични отигравания по диагонала за 0:30. Последва излизане на мрежата от сърбина, но Григор перфектно пласира минаващ форхенд по диагонала за 15:30. Топка в аут от Димитров и 15:40. 

1:2 (ПРОБИВ) - подаването на Григор стартира с изумителен минаващ удар от сърбина и бурна негова, както и забавна радост (0:15). Страхотен ас от Гришо и 15:15. Ноле с много добра атака от мрежата и коварна къса топка, която Гришо не успя да отрази (15:40). След това обаче Джокович даде спорна точка на Григор за 30:40. Нов опит за коварен удар от Ноле бе отразен на мрежата от Гришо (40:40). Двойна грешка на Димитров и шанс за пробив на Ноле. Още една двойна грешка и брейк за сърбина.

2:2 (ПРОБИВ) - Джокович уцели топката с рамката на своята ракета и я прати много далеч (15:0). Непредизвикана грешка от Гришо и 15:15. Последваха две отлични разигравания, които дадоха две възможности за пробив на Гришо (40:15). Ноле обаче сгреши и пробивът бе факт.

3:2 - стигна се до най-дългото разиграване до момента и след форхенд по правата Гришо сбърка (15:15). Два прекрасни сервиса на Григор Димитров и преднина от 40:15, а след това затвърден пробив. 

3:3 - силен бекхенд от Джокович за 0:15. При следващото разиграване Гришо не прати добра топка и тя излезе в аут (0:30). Поредна грешка от Гришо с удар в мрежата (0:40). Гейм за Джокович след нов удар в мрежата на Димитров.

4:3 - брутален старт на разиграването с няколко фантастични отигравания и от двамата тенисисти (30:0). Още един ас от Григор за 40:0. Все пак Ноле не остана капо и обра овациите с добър удар по диагонала. Грешка на Ноле и гейм за Гришо.

4:4 - двамата излязоха на мрежата и направиха много забавно разиграване, подавайки си лесни топки един на друг, а след това Ноле взе малчуган от публиката, който спечели разиграване срещу Гришо (30:30). Ас на Джокович (30:40). Гейм за Ноле.

5:4 - 30:0 за Димитров след страхотно разигравне. Ноле обаче успя да върне една точка (30:15). 40:15 за родния ни тенисист с бекхенд по диагонала и гейм за Димитров след елегантен къс удар.

6:4 (ПРОБИВ) - 15:15 след две добри разигравания. Ноле обаче реализира своята първа двойна грешка (15:30). След това отиграването с прехвърлящ удар на Гришо не се получи (30:30). Сетбол и шанс за пробив на Гришо след топ изпълнение (40:30). Гришо вдинга темпото и с прецизен форхенд взе първия сет.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Григор даде начало на сета със своето подаване и загуби първата точка (0:15). Две грешки на Ноле и 30:15. Сърбинът продължи с пропуските си за 40:15 в полза на родния тенисист. Последва обаче двойна грешка от Димитров (40:30). Топка в аут и гейм за Григор.

1:1 - подаването на Ноле започна изумително с точка на Гришо, която бе отиграна от българина - без да гледа. Двойна грешка от Димитров и 30:30. Непредизвикана такава от Григор - 30:40. Още една такава и гейм за Ноле.

2:1 - при следващия сервис гейм за Григор, българинът даде на момче за топките да поиграе с Ноле, като малчуганът не успя да се справи със сърбина. След това Гришо се върна и бързо се стигна до 15 равни. Удар в мрежата за Димитров (15:30). Стигна се и до 30 равни, а след това Ноле сгреши за 40:30 в полза на Димитров. Аут и гейм за Гришо. 

2:2 - безпроблемен гейм на 0 за Джокович.

2:3 (ПРОБИВ) - започна да става напечено за Гришо след две негови грешки за 0:30, но след страхотно разиграване той успя да върне една точка 15:30. Перфектен диагонален удар от Джокович и точка за пробив (15:40). Непредизвикана грешка от българина и пробив за сърбина.

2:4 - разиграването започна чудесно за Ноле с бързи две точки за 0:30. Добър бекхенд от Димитров и 15:30, а след това грешка от същия удар за 15:40. Грешка от Ноле (30:40), но впоследствие затвърден пробив.

2:5 (ПРОБИВ) - блестяща къса топка от Григор, след която Джокович разсмя публиката със смешно тичане към съблекалнята (15:0). Много мощен сервис от Димитров и ас (30:15). Грешка на Ноле и 30 равни. Гейм и пробив за Джокович.

2:6 - Ноле затвърди пробива и спечели втория сет.

ТАЙБРЕК до 10

Първият минипробив бе направен от Джокович - 1:3 в негова полза. Първата смяна на местата дойде при 2:4 за Ноле. Битката в тайбрека продължи, а сърбинът допусна обрат, но след това изравни 5:5. До края на срещата Джокович и Григор се бореха, като при победната точка Гришо даде ракетата си на едно от момчетата, гонещи топките, който успя да отбележи срещу Ноле и да затвърди победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички