УАУ: Григор Димитров отвя Даниил Медведев в Мадрид със супертенис - въпреки миникриза го разби (ВИДЕО)


УАУ: Григор Димитров отвя Даниил Медведев в Мадрид със супертенис - въпреки миникриза го разби (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

19097 0

Първата ракета на България Григор Димитров продължава да се радва на чудесна форма, която пренесе и от сезона на хард към този на клей. Въпреки че имаше съвсем малко време за подготовка, тъй като игра във финала в Маями, а няколко дни след това се впусна към Монте Карло, където отпадна след гладиаторска битка с Холгер Руне.

Григор Димитров се готви в Мадрид

Сега 32-годишният българин ще играе на четвърта поредна надпревара от сериите "Мастърс 1000" - в Мадрид. Гришо се подготвя вече от дни в испанската столица, а при едно от последните си занимания тренира със световния номер 4 Даниил Медведев.

Още: Официално: Григор Димитров губи точки - отказа се от турнир, на който изуми местните

Накрая на заниманието двамата решиха да вдигнат оборотите и да изиграят един сет помежду им. А в него Григор Димитров показа много, много високо ниво и в крайна сметка заслужено го спечели. Направи впечатление и изключително агресивната му игра на ретур и постоянните излизания на мрежата.

Григор Димитров разби Даниил Медведев

Руснакът едва-едва измъкна първия гейм в сета, като спечели трудно подаването си. И след това Григор го отвя за цели три поредни гейма за 5:1. При този резултат Димитров дори стигна до точка за трети пореден пробив и шести пореден гейм, но не успя да се възползва след сбъркан бекхенд смач от трудна позиция.

Още: Спомени връхлитат Григор Димитров: Великият успех над Джокович - сръбски "хитрини" и 3 часа мъка (ВИДЕО)

Все пак Медведев подобри нивото си и успя да пробие веднъж българина, след което отново спечели подаването си и намали до 4:5. Десетият в света обаче бързо спря серията на противника и не му позволи да запише още един пробив, като затвори тренировъчния сет с 6:4 след много категорично подаване, завършило с ас.

Четвъртият в света трудно удържаше атаките на Григор. Напомняме, че той по традиция играе много трудно в испанската столица, като изненадващо или не, но никога не е минавал трети кръг на Мастърса в Мадрид.

"Григор Димитров не е спечелил и един турнир от Големия шлем, а се прави на Новак Джокович"

Гришо пък ще стартира тазгодишното издание от втори кръг, където ще срещне победителя от двойката Яник Ханфман - Якуб Меншик. Часове преди старта си Григор Димитров разказа за странен мотив №1 за великата си победа над Новак Джокович - искал да събере пари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички