УАУ! Григор Димитров се завърна след контузията като звяр - разкъса безмилостно опонента на старта в Монреал


УАУ! Григор Димитров се завърна след контузията като звяр - разкъса безмилостно опонента на старта в Монреал
Снимка: GettyImages

3259 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна по възможно най-добрия начин на сингъл след контузията, която получи на Уимбълдън. 33-годишният хасковлия разнищи Ринки Хиджиката (номер 74 в света), като му даде само един гейм, побеждавайки с 6:1, 6:0 за по-малко от един час игра (57 минути).

Това бе една от най-убедителните победи в кариерата на българина. На осминафиналите Гришо ще се изправи срещу победителя от двойката Алексей Попирин - Бен Шелтън.

Григор Димитров срещу Ринки Хиджиката на Мастърса в Монреал

Очаквайте развитието на дуела, когато започне!

Мачът е втори от програмата на корта, която започва в 18:00 часа българско време. Това означава, че Григор вероятно ще излезе след 19:30 часа.

*Мачът преди Гришо започна в 18:11 часа българско време! Към 19:20 часа Томи Пол и Накашима играеха при резултат 2:6, 2:3.

*В 19:58 часа обаче Пол изравни сетовете - предстои трета решаваща част. Това значи, че дуелът на Димитров ще започне по-късно от предвиденото.

Първи сет

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

В откриващия гейм в мача Гришо изпита проблеми, тъй като изостана с 15:30 след непредизвикана грешка. Все пак той не даде повече точки на съперника и взе подаването си за 1:0. Хинджиката загуби две точки, но взе без особено напрежение своя първи сервис-гейм (1:1). След това дойде подаване, спечелено на 0 от Димитров (2:1), а веднага след него се възползва от първата си точка за пробив и след технична къса поведе с 3:1.

Гришо защити пробива без никакви проблеми и даде само една точка на опонента, след като преди това поведе с 40:0. Впоследствие дори осъществи нов пробив, въпреки че първо пропиля един шанс при 40:30. Така стигна до 5:1 и сервираше за първия сет. Той пропусна първия сетбол, но без напрежение се възползва от втория.

Втори сет

Григор започна ударно втория сет. След гладиаторски първи гейм, в който му трябваха цели пет опита, за да пробие, затвърди пробива и поведе с 2:0. Последва още един пробив, този път от първия опит, както и убедително спечелено подаване. Пробив на 0 за 5:0 и при сервирането за мача не даде и точка на Хинджиката.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички