ВЕЛИКО! На 04.09 Григор Димитров направи най-големия обрат в кариерата си


ВЕЛИКО! На 04.09 Григор Димитров направи най-големия обрат в кариерата си
Снимка: GettyImages

4933 0

Григор Димитров има легендарни победи на тенис корта. И няма как да е другояче, тъй като има редица титли и почти 30 милиона долара печалби. Но едва ли има по-специална за него победа от тази, която постигна на 04.09 - и едва ли някой някога ще забрави това, което направи Гришо. 

04.09 - историческа дата за Григор Димитров

Въпреки че на тази дата (поне в България) напусна тазгодишното издание на US Open след контузия и отказване срещу Франсис Тиафо, през 2019 година на същия ден Димитров постигна най-паметния обрат в кариерата си, побеждавайки идола си Роджър Федерер в 5-сетов трилър в Ню Йорк. 

Незабравимият обрат срещу идола 

Никой не поставяше Григор Димитров в сметките на US Open през 2019 година, но той надскочи всички очаквания. На 1/4-финалите обаче се "натресе" на Роджър Федерер, който се намираше в страхотна форма и всички очакваха лесна победа за швейцареца. 

Началото не изглеждаше обещаващо за легендата, но той бързо обърна до 2:1 в сетовете и феновете очакваха експресен 4-ти сет. Никой обаче не беше попитал Димитров какво мисли по темата. 

Победата над Федерер остава най-голямата с кариерата на Григор Димитров

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Българинът не се отказа, а напротив - реши да се надиграва с Федерер, използвайки неговите оръжия. В 4-тия сет Гришо летеше по корта и, въпреки че предаде лесно сервис гейм, регистрира два пробива и взе 4-ия сет с 6:4 и прати в шок феновете по трибуните. 

Очевидно това шокира и Федерер, който беше абсолютно неузнаваем в решаващия 5-ти сет и напусна US Open след историческо 6:2 в полза на хасковлията, който поведе с 4:0 и едва не поднесе "геврек" на идола си на изпроводяк от турнира. 

Преди този двубой Гришо беше спечелил едва 2 сета срещу своя именит съперник в рамките на цели 7 двубоя. Именно победата на US Open е и последният мач, който Фед и Бейби Фед са играли някога. Повече няма и да имат, тъй като през 2023 година Роджър Федерер сложи край на кариерата си. 

Още по-впечатляващ факт е, че само 5 седмици по-рано Гришо беше загубил от тенисист извън топ 400 на тура. Но това нямаше значение на 04.09.2019 - денят, в който Димитров превъзмогна демоните си и най-накрая би Роджър Федерер. Припомнете си най-доброто от мача: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички