"Винаги има първи път": Григор Димитрови за сефте - коментира нещо, което "винаги избягва"


"Винаги има първи път": Григор Димитрови  за сефте - коментира нещо, което "винаги избягва"
Снимка: Getty Images

4861 0

Григор Димитров говори преди завръщането му на корта за турнира в Монреал (Мастърс 1000). Българинът е под номер 7 в схемата, а по време на церемонията по тегленето на жребия всеки от осемте поставени даде кратко интервю.

Григор Димитров преди завръщането си на корта

"Чудесно е. Адаптирам се много добре и наистина се радвам да бъда отново тук. Не съм суеверен, но винаги съм избягвал участията в церемониите по тегленето на жребий. Винаги обаче има първи път. Мисля, че имам добри шансове да всяка настилка. На Уимбълдън се контузих, така че след това ми трябваше малко време за почивка и възстановяване.

Още: Григор Димитров стартира Мастърса в Монреал срещу квалификант

Това ще бъде първият ми турнир след няколко седмици извън игра. Не съм свикнал да бъда в подобни ситуации. Това ме кара да съм малко притеснен, но и не се страхувам от тези моменти. Представянето ми през годината до момента е много добро. Записах някои силни резултати, но не искам да спирам до тук. Старая се да се възползвам от всяка възможност да бъда на корта. Настоящата година е специална за мен в много отношения и затова бих искал да продължа със силните представяния“.

Да си сред водещите играчи определено има доста ползи, но си спомням, че дори преди няколко години, когато стигнах до Топ 3, нещата не се промениха толкова много за мен. Позицията в ранглистата е отражение на работата, която вършиш на корта и извън него. В момента съм на етап от живота и кариерата ми, в който тези неща вече не са от толкова голямо значение за мен, защото ако сам се поставям под твърде голямо напрежение, нещата може да се объркат“.

Аз съм взискателен човек и винаги очаквам повече от себе си, така че се опитвам да сведа до минимум влиянието на външните фактори. Съсредоточен съм върху себе си, водя своята собствена надпревара и във всеки мач се опитвам да се наслаждавам на играта повече, отколкото досега. Когато съчетаеш всички тези фактори се получава ситуация, в която резултатите не са от толкова голямо значение, но в същото време се представяш добре" - сподели Гришо.

Григор Димитров се завръща на двойки: Ще си партнира с величие в Монреал

След броени дни: Григор Димитров се завръща отново на корта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички