Вторият най-голям вестник в САЩ "дисектира" Григор Димитров: Далеч пред съвременниците си


Вторият най-голям вестник в САЩ "дисектира" Григор Димитров: Далеч пред съвременниците си
Снимка: LAP.bg

567 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров грабна вниманието на втория най-голям и тиражиран вестник в САЩ. The New York Times посвети цял материал на 33-годишния хасковлия, който изпраща втори пореден силен сезон.

В САЩ анализираха Григор Димитров и ренесанса му

Разбира се, за безброен път в него се говореше много за ренесанса, на който се радва Гришо. Няма и как да е иначе, след като за първи път в кариерата му изпраща толкова силни два поредни сезона един след друг (съдейки по брой победи, игра и финали/трофеи).

Акцентира се върху факта, че това се случва, когато е на 33 години. В момент, в който много от неговите съвременници вече приключват с професионалния тенис. Най-скорошният такъв бе Доминик Тийм. Австриецът е с две години по-млад от българина, но приключи на домашния турнир във Виена.

Намесени са дори и по-опитни и успешни състезатели като Рафаел Надал и Анди Мъри, а към тях прибавяме и Филип Краинович и Хуан Мартин Дел Потро. За всички споменати този сезон 2024 е последен. А Григор не просто ще го завърши, а ще го стори в топ 10 на световната ранглиста.

От New York Times не пропускат да отбележат, че Григор Димитров е сред най-хареваните състезатели изобщо в света. Това е факт не само заради привлекателния му външен вид, но и заради атрактивния начин на игра, който го отличава от всички останали.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

"Когато се състезаваш от толкова много години, не мислиш за мотивацията в края на сезона. Без значение дали ще е последният ми турнир (бел. ред. за годината), или ще ми помогне да стигна до Финалите. За всички е стресиращо, но всеки има начин за справяне.

Знам, че е хубаво да завършиш по подобаващ начин. Настилката ми харесва - по-добре е за краката ми. Подобно е на това да се играе върху дърво. Аз съм израснал в България, играейки на дървен под, така че това ми навява хубави спомени и реагирам добре" - цитираха от вестника думи на Григор, в които споменава и родната му страна България.

А американски секссимвол и ТОП спортистка, обявила Григор Димитров за "любимия ѝ", се завръща в професионалния спорт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички