За едва 2-ри път: Григор Димитров сред "каймака" - Алкарас, Медведев и Зверев също


За едва 2-ри път: Григор Димитров сред "каймака" - Алкарас, Медведев и Зверев също
Снимка: Getty Images/Guliver

1401 0

За едва втори път в кариерата си най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на Laver Cup, след като Рафаел Надал призна, че няма да може да участва и ще бъде заменен именно от Гришо. В тенис шоуто един срещу друг се изправят отборите на Европа и на целия останал свят.

Григор Димитров ще участва на Laver Cup

През 2018 година хасковлията спечели демонстративната надпревара (тогава провела се в Чикаго), а редом до него бяха имена като Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд. Тогава записа успех на сингъл и загуба на двойки.

През тази година там отново ще бъде Зверев, но останалите му съотборници в отбора на Европа са Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Каспер Рууд. Техен треньор ще бъде легендарният Бьорн Борг.

В отбора на света, ръководен от Джон Макенроу, ще играят Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло и Алехандро Табило.

Надпреварата ще се проведе в Берлин в периода 20-22 септември. Само няколко дни преди това пък българинът има демонстративен мач в София срещу голямата легенда на тениса. Григор Димитров срещу Новак Джокович в България: Кога, къде, в колко часа и как да гледаме тенис зрелището в София?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички