Заради контузията: Григор Димитров с гадно признание - взе тежко решение на турнира в Шанхай


Заради контузията: Григор Димитров с гадно признание - взе тежко решение на турнира в Шанхай
Снимка: GettyImages

2344 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи към осминафиналите на силната надпревара в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". За съжаление, заради промените в програмата покрай лошите метеорологични условия в предните дни, ще се налага Гришо да играе всеки ден без почивка.

А това може да се окаже проблем. Самият Димитров направи неприятно признание, че не може да използва тялото си така, както му се иска. Той е взел тежкото решение да участва в Шанхай, въпреки че не е напълно готов и възстановен.

Григор Димитров не е в най-добро физическо състояние след контузията

"В момента мисля ден за ден. Много съм благодарен, че съм в Шанхай и ще изиграя няколко мача. Това е много важно за мен, особено в подобни ситуации. Наслаждавам се на играта и феновете са на трибуните. Всичко това ти дава много енергия.

В същото време трябва да мисля и за играта си, защото в момента не мога да използвам тялото си точно така, както ми се иска. На моменти трябва да играя по-опростено. Това не е моят типичен стил, но въпреки това се справям" - призна той.

Освен това той отдаде заслуженото на своя опонент Алексей Попирин, който се намира в превъзходна форма и в първия сет сервираше по невероятен начин.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Беше много трудно, срещу Алексей винаги е така. Сервисът му е невероятен, а освен това им и силен форхенд. Ако му оставиш висока топка в средата на корта, ще те накаже със сигурност. Трябваше да остана спокоен и да следвам тактическия си план.

Мисля, че моите удари също бяха много добри. Щастлив съм от победата, защото условията са много коварни, времето е хладно и ветровито. Много съм щастлив, че продължавам напред, след като победих по такъв начин" - сподели българинът. Вижте кога и къде по ТВ да гледаме Григор Димитров срещу Якуб Меншик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички