България не успя да се пребори със Словения, брутална серия на сервис пречупи националите


България не успя да се пребори със Словения, брутална серия на сервис пречупи националите
Снимка: volleyballworld.com

564 0

Националният отбор на България по волейбол загуби с 0:3 (23:25, 14:25, 21:25) гейма от Словения в осмия си мач от Лигата на нациите. Възпитаниците на треньора Джанлоренцо Бленджини остава с два успеха и заема 14-о място в класирането от общо 16 отбора. Словенците пък са лидери със седем успеха и само една загуба.

Най-резултатен в мача бе Денис Карягин. Българският диагонал завърши с 14 точки. Аспарух Аспарухов и Георги Татаров добавиха по 6 точки. За Словения Тончек Щерн и Клемен Чебул направиха по 13 точки, а Тине Урнаут завърши с 12.

Още една загуба за волейболните ни национали в Лигата на нациите

Още: България би след супердрама, въпреки че бе сериозен аутсайдер: Втора победа - оставаме 14-и в Лигата на нациите по волейбол

Лъчът светлина е, че подмладеният български отбор показа добра игра в доста големи периоди от мача.Огромна роля обаче изигра Ян Козамерник в края на втория гейм, като на негов сервис бяха записани 10 поредни точки!

Най-силна игра България показа в откриващия сет на мача. Тогава "трикольорите" имаха аванс от 13:10, но постепенно Словения навакса и успя да измъкне гейма в края.  Във втория гейм двата отбора се движеха точка за точка до 15:14. Тогава на сервис застана Козамерник, който напълно разби българското посрещане. Това доведе серия от поредни точки за Словения и 25:14.

В третия гейм ситуацията на полето бе сходна. Словения поддържаше лек аванс до средата, но два поредни аса на Симеон Николов доведоха до изравняване при 17:17. След това обаче дойде успешна серия на сервис и за Тончек Щерн, която върна преднината на словенците от четири точки и им донесе победата.

Още: Женският национален отбор на България бе бит и от Германия в Лига на нациите

България победи Южна Корея за първа победа в Лигата на нациите

След историческата победа над САЩ: Националният отбор по волейбол се срина срещу Нидерладния

След пет години чакане и серия от загуби: България шокира САЩ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички