Огорчение, гняв и обвинения срещу УЕФА: Безпощадна реакция в Реал Мадрид заради "Златната топка"


Огорчение, гняв и обвинения срещу УЕФА: Безпощадна реакция в Реал Мадрид заради "Златната топка"
Снимка: GettyImages

952 0

Винисиус няма да спечели в понеделник вечер, "Златната топка" ще бъде за Родриго. Новина, която накара Реал Мадрид да реагира остро, решавайки нито един представител на клуба да не присъства на галата. И никой от клуба няма да пътува.

Големият потърпевш Винисиус

Още: Гледай НА ЖИВО: Златна топка 2024 - шок от Париж, Винисиус Няма да спечели

Самият футболист е инициаторът на движението никой от Реал Мадрид да не пътува за галата в Париж, бидейки подкрепен от своите съотборници. Той е подготвил частен самолет, който да отлети към френската столица в 3 следобед испанско време. На борда е трябвало да има 50 човека - треньори, играчи, членове на семейството и близки на футболиста. Всичко обаче пропада минути преди отлитането, когато в Реал научават, че Винисиус няма да спечели.

Бразилецът не е единственият, който беше номиниран за различните награди. В гласуването за "Златната топка" е пълно с футболисти на Реал Мадрид. Играчи на "белите" има и в другите класации (треньор на годината; вратар на годината; млад играч на годината, отбор на годината), но никой няма да присъства.

Понеделник без злато за Реал Мадрид

Мадрид е шокиран и гневен. Най-важното: форматът на Златната топка тази година е различен от предишните години; не е имало изтичане на информация, нищо не е било известно. До последните няколко часа, когато информацията започна да излиза наяве. Малко по малко.

Още: Бомба за "Златната топка": Винисиус няма да пътува - друг е победителят, в Реал са бесни!

През този сезон бяха оценявани индивидуалното представяне, колективното представяне и феърплеят. Три изключително субективни точки. И Родриго излезе начело. Тази вечер испанецът ще бъде обявен за победител, окуражен от зрелищното си европейско първенство. 

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

Реал огорчени след решението за

В Реал Мадрид смятат, че дори Винисиус да не спечели, в такъв случай ще трябва наградата да отиде при Карвахал (никой в клуба не споменава името на Белингам). Но фактът, че никой от членовете на Реал Мадрид няма да я спечели, за тях е неуважителен. 

„Ако критериите за присъждане на наградата не обявят Винисиус за победител, същите критерии трябва да обявят Карвахал за победител. Тъй като това не се е случило, очевидно е, че Златната топка и УЕФА не уважават Реал Мадрид. А Реал Мадрид не е там, където не го уважават.“ Много грубо и обидно, неразбирайки решението. Неудобството е абсолютно, смятат, че е решено въз основа на интереси, различни от футболните, да се избере победител и са предпочели да отсвирят церемонията, пише As.com.

Още: Часове преди церемонията: "Изтече" списъкът за "Златната топка", победителят е потвърден

Златната топка 2024: КОГА, КЪДЕ да гледаме, в колко часа, номинирани - всичко важно за церемонията

В Реал Мадрид са уверени, че взимат "Златната топка", вече се готвят за нея

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички