ВИДЕО: ЛеБрон Джеймс може да вдигне къща палат с рекордния брой тухли, които е хвърлил в НБА


ВИДЕО: ЛеБрон Джеймс може да вдигне къща палат с рекордния брой тухли, които е хвърлил в НБА
Снимка: GettyImages

190 0

След като преди година и половина ЛеБрон Джеймс счупи рекорда на Карийм Абдул Джабар за най-резултатен играч в историята на НБА, в сряда сутринта Краля постави още едно постижение (бел.ред. - макар и негативно), което едва ли някога ще бъде подобрено. 

Официално №1 в драфта през 2003 година е играчът с най-много пропуски в "лигата на извънземните", като този рекорд беше логичен предвид факта, че той започна 22-рия си сезон в шампионата. 

ЛеБрон Джеймс е новият рекордьор по изпуснати стрелби в НБА

Тухлите на ЛеБрон са над 14 хиляди броя 

Както е известно, в САЩ пропуските носят звучното име "тухли" (бел.ред - bricks), като ЛеБрон е изпуснал 14 485 стрелби в кариерата си, преминала през отборите на Кливланд Кавалиърс, Маями Хийт и Лос Анджелис Лейкърс. 

Любопитна подробност е, че с тези над 14 хиляди "тухли" Джеймс може да вдигне двуетажна къща. Тя обаче едва ли му е необходима, тъй като той прави реновация за 100 милиона долара на имота си в Ел Ей, за който ще са необходими значително повече от 14 хиляди тухли. 

Що се отнася до рекорда, то той изпревари Коби Брайънт (14 481) във вечната класация. Легендата на "езерняците" завърши паметната си кариера с 14 481 пропуска от игра, като ЛеБрон има цял сезон да увеличи преднината си. Така или иначе, едва ли ще видим друг баскетболист, който да играе на толкова високо ниво 22 години и дори да доближи рекордите, които Джеймс постави с дълголетието си. 

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

За статистиката, рекордът падна в мача срещу Минесота Тимбъруулвс, с който беше открита програмата за сезона в Западната конференция. Лейкърс спечелиха срещата, а Джеймс се отчете с 16 точки. 

Другият рекорд, който Джеймс постави и едва ли ще бъде подобрен, е фактът, че за пръв път в НБА на корта за един и също отбор бяха баща и син. Това стана факт във втората четвърт на мача срещу Уулвс, когато заедно на паркета се появиха ЛеБрон и неговият син - Брони Джеймс. Ето и видео от този момент: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички