Стойко Сакалиев в откровен разказ за борбата на дъщеря му и помощта на Стилиян Петров


Стойко Сакалиев в откровен разказ за борбата на дъщеря му и помощта на Стилиян Петров
Снимка: БГНЕС

2718 0

Броени дни изминаха от щастливата новина на Стойко Сакалиев, че дъщеря му Любомира е спечелила коварната битка с рака. Бившият футболист на ЦСКА обяви това в социалните мрежи, а по-рано днес сподели и подробности пред БТВ. 

В борбата с редкия вид рак на семейството му бяха необходими 70 000 евро, които фенове, приятели и близки успяха да съберат за по-малко от денонощие. Към този момент тийнейджърката е оздравяла след операции и химиотерапия.

Сакалиев за пореден път благодари на всички, които са участвали в тази кауза и посочи, че без тяхната подкрепа победата над рака е нямало да бъде възможна.

Коментарът на Сакалиев 

"Люби беше с майка си в Англия. Обадиха ми се по телефона и казаха, че вече е изчистена. Сега остава да се правят профилактични прегледи. Никога няма да забравя деня, в който научих, че тя е болна. Това беше в 4:00 часа сутринта, не можех да го асимилирам толкова бързо, но човек трябва да приеме реалността, да се бори и да продължи напред.

Тя постъпи по същия начин като мен и майка си – уверено, устремено, с много кураж, с много енергия, с много сила, с много разговори стигнахме до победата. Тя е едно изключително силно дете, което се пребори. 

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

„Във всеки един момент да разговарят с човека до себе си, с детето си, да му дават нужния кураж. Дори в най-трудния момент, когато надеждата бяга, не бива да позволяваш тя да изчезне от теб. С вяра всичко е възможно и всичко може да ти се случи. Вярата крепи тялото и духа и с нея се преодоляват тежки болести.

Люби замина да учи в Южна Корея и там установиха, че има рак. Там обаче диагнозата беше грешна, казаха, че е сарком – много тежък вид рак на костите и меките тъкани. След пристигането си в Англия обаче се оказа, че има рак на бъбрека, който беше отстранен.

Имаше разсейки в белия дроб и стомаха. Благодарение на професионалистите обаче тя вече е здрава. Искам да благодаря и на Стилиян Петров, който ме насочи към болницата, в която Люби се лекува", обясни администраторът на ЦСКА. 

В допълнение Сакалиев обясни, че остатъка от надвишената сума при даренията вече е била дарена на друго дете, което се нуждае от подобно лечение. То се казва Радост, а нейната битка ще бъде още по-тежка, но ветеранът изрази своята вяра и надежда. 

Следете всичко около Стойко Сакалиев със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички