Арестуваха погрешка американска тенис звезда


Арестуваха погрешка американска тенис звезда

1322 0

Неприятен инцидент преживя бившата американска звезда в тениса Джеймс Блейк. Той стана жертва на объркване при показен арест на нюйоркската полиция.

35-годишният Блейк, който достигна до №4 в класацията на ATP през 2006 година, бил нападнат от четирима бели полицаи на излизане от хотел в Ню Йорк, докато чакал автомобил пред хотел в Мидтаун Манхатън, който да го закара до "Флашинг Медоус".

Блейк бил съборен на земята и му поставили белезници, като престоял така 15 минути преди един от полицаите да забележи, че това не е издирваният от тях афроамериканец и да му се извини.

"Може би подходих наивно в ситуацията, но когато видях един от мъжете да бяга към мен, си помислих, че това сигурно е някой стар приятел от гимназията. Дори се усмихнах", каза Блейк.

Според "Дейли Нюс" Блейк поиска случаят да получи по-широко медийно отразяване, за да бъде показан поредният случай на прекомерна употреба на полицейски правомощия. "Аз имам ресурсите и гласността, за да се справя с това. Но всеки ден десетки хора, които ги нямат, стават жертви на това насилие", заяви Блейк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички