Меси с по милион седмично, Моу води при треньорите


Меси с по милион седмично, Моу води при треньорите
Снимка: Getty images/Gulliver

2580 0

Лионел Меси е най-добре платеният футболист на планетата, а в банковата му степка постъпват почти 1 милион паунда седмично от заплата и спонсорски договори през 2014 г.

Звездата на Аржентина и Барселона е спечелил зашеметяващите 57,8 млн. паунда за миналата година. Клубната му заплата от 26 млн. паунда се допълва от изгодните рекламни договори с Adidas, FIFA 2015 и Turkish Airlines.

Това го поставя доста по-напред от неговия конкурент в Реал Мадрид и националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо, който донесе прибира само 39,7 млн. поунда, според последното проучване на списанието France Football.

Меси Неймар е трети в класацията, с годишния си доход от 26,8 млн. паунда, като парите на тримата са огромни в сравнение с останалите в топ 10..

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси е най-богат във Висшата лига, печелейки 18,8 млн. паунда през 2014 г. 11,8 млн. идват от основната заплата, гарнирани с 5 млн. бонуси и 2 милиона паунда от различни спонсорски договори.

Световният рекордьор по платена трансферна сума за него – нападателят на Реал Мадрид Гарет Бейл е шести, с годишен доход от 17,5 милиона, следван от капитана на Манчестър Юнайтед и Англия Уейн Рууни с 16,5 милиона.

Топ 10 се допълва от Златан Ибрахимович, Серхио Агуеро и Роберт Левандовски, последван от редица звезди от Висшата лига.

Еден Азар от Челси и Яя Туре (Манчестър Сити) общо печелят 14,7 млн. паунда, докато дуото на Юнайтед Анхел ди Мария и Радамел Фалкао съвместно събират 13,6 милиона.

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо е най-добре платен при мениджърите. Той прибира 10 млн. паунда заплата и пече още 3,2 милиона от реклами.

Втори и трети са Карло Анчелоти (Реал Мадрид) с 11,4 млн. и Пеп Гуардиола (Байерн) с 11,2 млн.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер с 8,3  милиона и Луис ван Гаал, който води Юнайтед (7,3 милиона) допълват топ пет при треньорите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички