Съдията, гледащ делото за несъстоятелността на ЦСКА, е намерен мъртъв


Съдията, гледащ делото за несъстоятелността на ЦСКА, е намерен мъртъв
Снимка: БГНЕС

1403 0

Съдия от Софийския районен съд, командирован в Софийския градски съд се е самоубил през изминалата нощ. Той е гледал делото за несъстоятелност на ЦСКА.

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането

В края на миналата година съдия Цветан Ценов е бил назначен по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Това се случило в последния работен ден преди Коледа. Той е сменил предишния председател на съдийския състав Хайгухи Бодикян. Делото е особено тежко, защото върви спор относно размера на задълженията на ЦСКА.

Синдикът на клуба Дора Милева отхвърли претенции за задължения на стойност 27 млн. лева. Има и експертиза, която сочи, че от 1 юли ЦСКА не е в състояние да обслужва дълговете си, които в момента възлизали на 30 милиона лева. Това е с 4 милиона увеличение спрямо посочената в жалбата на самото дружество за обявяване в несъстоятелност.

Преди около седмица Дора Милева окончателно прик­лючи разглеждането на дъл­говете на клуба и изпрати в съда малко над 50 възражения по задължения­та на старото дружество. С това всичко бе прехвърлено в ръцете на съдията по делото, който  трябваше да разгледа възраженията и вече прие­тите дългове.

Вижте подробности около случая в Actualno.com.

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички