Бивш тенисист разказа как Григор Димитров го е игнорирал, след като е влязъл в топ 20


Бивш тенисист разказа как Григор Димитров го е игнорирал, след като е влязъл в топ 20
Снимка: Getty Images

19985 0

Бившият ирландски тенисист Конър Ниланд разказа как се е запознал с българската звезда в този спорт - Григор Димитров. 42-годишният бивш спортист разкри, че хасковлията е започнал да го пренебрегва, когато е влязъл в топ 20 на световната ранглиста.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЛАЙОВИЧ ПО ТВ: КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СТАРТА НА ГРИШО НА УИМБЪЛДЪН?

Кога и къде се срещат?

"На Чалънджър събитие в Марбург, Германия, тогава 18-годишният Григор Димитров, беше нов в мъжкия Тур и се хвана за мен преди забавеното пристигане на неговия треньор. Той знаеше, че също пътувам сам и ми звънна в хотелската стая няколко пъти.

Още: New York Times за Григор Димитров преди Уимбълдън: Изглежда като класически пример за прехвален играч

Българинът се похвалил с перфектния си английски

"Хей, искаш ли да вземем пица?". Беше самонадеян, но дружелюбен и знаеше, че трябва да спечели награди. Аз го харесах. Беше спечелил юношеските Уимбълдън и Ю Ес Оупън предната година и не познаваше много от старшите играчи", започна Ниланд, цитиран от "The Guardian".

"Беше самонадеян, но дружелюбен"

"Харесвам часовници и говоря английски перфектно“, каза ми той с голяма усмивка. Предпочетох да не го коригирам, тъй като си спомних, че българският ми беше лош. Тренирахме заедно цяла седмица. "Хей", извика ми той през корта по време на един удар, очите му се усмихнаха", продължава ирландецът и споделя, че родната звезда го е имитирал.

Още: Григор Димитров заяви участие на турнир, на който миналата година стигна до полуфинал

"Димитров - талант от световна класа"

"Това е начинът, по който те станаха добри, на първо място като копираха това, което видяха по телевизията, и обработваха физическите сигнали от опонентите си. И Димитров, талант от световна класа, беше наистина добър в това. Наричаха го „Baby Fed“, защото стилът му беше почти идентичен с този на Федерер. Засмях му се в отговор на другия край на корта, но внезапно усетих възрастта си.

Сблъсквах се с него от време на време, но поздравът му към мен ставаше все по-малко емоционален, докато класирането му се изкачваше по-високо. Докато не влезе в топ 20, когато започна да ме пренебрегва напълно", завършва разказа си бившият тенисист. А ето какво разкритие направи Ниланд за Гришо и Мария Шарапова.

"Слухове със Серина Уилямс, връзка с Мария Шарапова": Григор Димитров за "горчивите" уроци в живота

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички