New York Times за Григор Димитров преди Уимбълдън: Изглежда като класически пример за прехвален играч


New York Times за Григор Димитров преди Уимбълдън: Изглежда като класически пример за прехвален играч
Снимка: Getty Images

6843 0

Изключително любопитен материал в колаборация между престижните издания New York Times и The Athletic излезе за първата ракета на България Григор Димитров. Той бе публикуван около седмица преди старта на сблъсъците от основната схема в Уимбълдън.

"Десетилетие след първия му полуфинал на Голям шлем, това остава и най-доброто му постижение на "мейджър". Историята на Димитров не представлява всичко това, което се състои. Погледнато от дистанция, изглежда сякаш това е класически случай на прехвален играч, който не може да стигне пълния си потенциа: играч, който е стигал три пъти до полуфинали на Голям шлем, но никога не е печелил "мейджър".

"Вратата за Григор Димитров не е затворена"

Още: Григор Димитров на Уимбълдън по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на любимия му турнир?

Григор Димитров на Уимбълдън

Всъщност е доста по-сложно. А сега Димитров пристига на Уимбълдън преобразен и въпреки че разочароващо отпадна рано-рано в Куинс, той се радва на най-добрия и постоянен тенис, който показва, от години насам" - пишат колегите в началото на материала.

Още: Без да помисли: Григор Димитров посочи какво най-много харесва в Серина Уилямс (ВИДЕО)

Те са на мнение, че "вратата пред Григор" не е затворена и той все още може да стори немислимото и да спечели турнир от Големия шлем - въпреки че е на 33 години. Освен това подчертават, че на Уимбълдън ще бъде сред малкото топ тенисисит, които ще се чувстват комфортно на трева.

"Дотук всичко е страхотно. Направих много неща по правилния начин и се чувствам на добро място. На мястото, на което се намирам в моято кариера, имам лукса да избирам и да отделям турнирите, на които да участвам. Този период сега винаги е бил по-сложен, с няколко доста трудни турнира. Това е времето от годината, в което даваш всичко, на което си способен" - споделя самият Гришо пред The Athletic.

1 победа = 64 хиляди $: Григор Димитров вече взе колосална сума пари за 2024-та с успехите си

"Димитров заема своята роля като един от най-опитните на тура сериозно. Той е част от съвета на играчите на ATP за втора поредна година и освен Джокович е най-възрастният тенисист в топ 20 на световната ранглиста" - пише още изданието като обобщение.

Освен това пък Григор Димитров посочи най-кошмарната загуба в кариерата му, като обясни, че се е съвземал 7-8 месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички