Фенове призоваха Селтик да върне Тонев на Вила, Дейла го взе в групата за ЛЕ


Фенове призоваха Селтик да върне Тонев на Вила, Дейла го взе в групата за ЛЕ

2109 0

Фенове на Селтик са поискали от клуба да върне българското крило Александър Тонев обратно в Астън Вила, откъдето той е пуснат под наем при "детелините", заради расисткия скандал в който се забърка. Това разкрива британското издание eveningtimes.co.uk.

Треньорът на шотландците Рони Дейла обаче е категоричен - Тонев е невинен и ще остане в отбора. И не само това - българският национал ще бъде в групата на Селтик за мача в Лига Европа срещу румънския Астра Гюргево. Те ще летят за Румъния утре сутринта.

"Александър ще дойде с нас за мача с Астра, като част от нашия отбор. Той е много, много депресиран. Вярва в своята невинност и му е много трудно. Ние го подкрепяме, защото не е честно. Това е дума срещу дума и аз вярвам на него", заяви Дейла.

Тонев пропусна съборния мач в първенството срещу Инвърнес, тъй като клубът още не е подал жалба срещу наказанието от 7 мача на крилото. Както е известно, Тонев бе обвинен от играча на Абърдийн Шей Лоугън, че го е обиждал на расистка основа в мача между двата тима през септември.

Днес и от Българския футболен съюз застанаха зад национала със специална декларация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички