Георги Костадинов допринесе за триумфа на АПОЕЛ в Суперкупата на Кипър


Георги Костадинов допринесе за триумфа на АПОЕЛ в Суперкупата на Кипър
Снимка: Getty Images

436 0

Българският национал Георги Костадинов и неговият тим АПОЕЛ (Никозия) победиха с 1:0 Пафос в Лимасол и спечелиха Суперкупата на Кипър. За АПОЕЛ това е 15-и трофей в историята, а родният полузащитник добавя втора купа, откакто пристигна на Острова на Афродита.

Ранен гол, ранно изгонване

Единственото попадение в мача вкара Кингсли Сарфо още преди да е изтекла и първата минута от срещата. Тимът на Пафос, който е носител на купата, остана с 10 души на терена от 12-ата минута след изгонването на румънския защитник Влад Драгомир. Той получи директен червен картон заради удар по Исам Шебаке от АПОЕЛ.

АПОЕЛ развали проклятие

Шампионите доминираха през огромна част от срещата, а медиите в Кипър отбелязаха два факта. От една страна те са "развалили проклятието на стадион "Алфамега", където най-после постигнаха победа. В осемте мача, които са играли на това съоръжение от откриването му те имат четири равенства и четири поражения.

Още: Екстаз в националния отбор по футбол! "Не е невероятно, но е прилично"; "Близо сме"; "Ще имаме успехи"; "Равни сме с тимове от Евро 2024"

Приносът на Костадинов за успеха

Друг важен факт е, че АПОЕЛ отново не допусна гол. С основна заслуга за това са двамата централни защитници Радослав Петрович и Константинос Лаифис, както и двамата полузащитници пред тях Георги Костадинов и Серхио Техера, пише сайтът 24sports.com.cy.

Самият Костадинов започна като титуляр и остана на терена до 67-ата минута, когато беше заменен от румънеца Мариус Корбу.

Четирима българи станаха шампиони в чужбина, има шанс за още двама

Георги Костадинов е шампион на Кипър, Апоел с рекордна титла (ВИДЕО)

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички