В Казахстан: Стоичков - наш селекционер? Не е сериозно!


В Казахстан: Стоичков - наш селекционер? Не е сериозно!
Снимка: БГНЕС

1205 0

Казахстански журналисти разкритикуваха опцията голямата звезда на българския футбол Христо Стоиков да стане селекционер на националния им отбор по футбол. Според казахите, Камата няма треньорски талант и не познава местния футбол, заради което кандидатурата му не бива да бъде разглеждана.

"Да разглеждам версията на българските медии, че селекционер може да ни стане Стоичков, сериозно не искам. В допълнение към голямото име, завоювано като играч, всякакви други предимства пред потебциалните конкуренти на този кандидат не виждам.

Заради името си легендарният българин по инерция получи достатъчно възторжени предложения за треньорска работа, в това число и националния отбор на страната си, но той никога не се прояви като качествен наставник. Освен това най-добрият футболист на България от миналия век знае за казахстанския футбол по-малко от нищо", пише в свой материал sports.kz.

За разлика от легендата на Барселона, други двама българи - Мъри Стоилов и Димитър Димитров, са първите разгледани като опции за селекционери. Те обаче са обвързани с клубовете си и според анализатора не е добре Казахстан да бъде воден съвместно с някой клуб.

В анализа се казва, че най-добрият вариант за нов селекционер е Владимир Вайс, който е водил Кайрат и е постигнал успехи с тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички