Байер Леверкузен загуби първи точки в Шампионска лига срещу Брест


Байер Леверкузен загуби първи точки в Шампионска лига срещу Брест
Снимка: Getty Images

163 0

Байер Леверкузен изненадващо завърши наравно с Брест в мач от третия кръг на Шампионска лига. "Аспирините" водеха в продължение на 15 минути, но допуснаха изравняване и повече успяха да вземат преднина.

Флориан Виртц откри за германския тим в 24', а Пиер Леес-Мелу изравни в 39'. В 67' Байер искаше дузпа за игра с ръка на голмайстора за Брест, но след преглед с ВАР нямаше 11-метров наказателен удар за тях.

Виртц даде аванс на германския шампион, след като овладя подаване на ръба на наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл изведе Байер напред.

Още: Потвърдено: Приказката на Шаби Алонсо с Леверкузен приключва

Четвърт час по-късно Махди Камара намери Леес-Мелу на границата на наказателното поле и той изравни с удар от движение - 1:1.

В 67' германците виждаха как получават дузпа за игра с ръка на Леес-Мелу в наказателното поле. Съдията обаче прегледа ситуацията с ВАР и не посочи бялата точка. Брест пък имаше шанс да вземе трите точки в 75-ата минута, когато Матей Коварж направи красиво спасяване срещу Мади Камара.

До края повече голове не паднаха и французи и германци поделиха точките. Това е трето равенство за "аспирините" в последните им 5 мача във всички турнири. В класирането Брест е трети, а Байер - четвърти.

Манчестър Сити с отчаян опит да задържи Гуардиола: Купува му най-големия германски талант

Нов формат и зрелища? Колосът Милан на дъното в Шампионска лига

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички