Байерн на Компани си намери майстора: 42 години по-късно пак падна от Астън Вила


Байерн на Компани си намери майстора: 42 години по-късно пак падна от Астън Вила
Снимка: Getty Images

266 0

Астън Вила изненадващо победи Байерн Мюнхен в мач от втория кръг на Шампионска лига. Английският тим се наложи с 1:0 с гол в 79-ата минута на мача.

Това е първа загуба на "баварците" през новия сезон във всички турнири. И първа под ръководството на Венсан Компани. В първи кръг на Турнира на богатите германците разбиха Динамо (Загреб) с 9:2.

Бирмингамци успяха да вкарат във вратата на Мануел Нойер още в 22-ата минута, когато Пау Торес се разписа, но след прегледа с ВАР голът бе отменен заради засада.

Още: Прибързано? Наредиха Венсан Компани до най-великите треньори в Байерн Мюнхен

В 39' Байерн можеше да поведе след удар на Майкъл Олисе, но страхотно спасяване на Емилиано Мартинес запази нулите на таблото.

В 79-ата минута атака с 2 докосвания донесе трите точки на англичаните на техен терен. В ситуацията Джон Дюран успя да прехвърли излезлия напред Нойер и да вдигне трибуните на "Вила Парк", където беше и принц Уилям.

Успехът качи Вила от 12-а до шеста позиция в класирането. Байерн се свлече от десета до 14-а. Любопитното е, че това е втори мач в исторически план между тези два противника, като в първия, изигран преди 42 години, бирмингамци победиха със същия резултат.

Байерн загуби в дербито не само точки, но и Хари Кейн

Кабаков с тежък мач в Шампионска лига: Едва не остана в историята при разгром (ВИДЕО)

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички