Голяма сензация: Палач на Лудогорец и желан от ЦСКА и Левски бяха разбити от аутсайдер в Шампионска лига


Голяма сензация: Палач на Лудогорец и желан от ЦСКА и Левски бяха разбити от аутсайдер в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5339 0

Насрочените за 19:00 часа двубои реванши от първия квалификационен кръг на Шампионска лига не оставиха разочаровани неутралните зрители пред екрана.

Изненадата

Безспорно, голямата сензация поднесе на пръв поглед неособено претенциозният тим на Клаксвик срещу считания за абсолютен фаворит съперник Ференцварош.

Отборът от Фарьорските острови отстрани безапелационно унгарския гранд, който бе с доскоро желания от ЦСКА и Левски бивш играч на Пирин - Чебраил Макрецкис в състава си, във втората среща помежду им от надпреварата.

Клубът с прозвището "КИ" постигна класически резултат от 3:0 при домакинството си над палача на българския Лудогорец от сезон 2019/20 г. и заслужено си осигури продължаване в първия по сила европейски клубен турнир. Автори на попаденията бяха Арни Фредериксберг от дузпа в 8-ата минута, отново той в 32-рата, както и Лук Каси в добавеното време на първите 45 минути.

Какво още се случи в ШЛ?

Същевременно се изиграха и други две срещи на тимове, чиято история също е пряко свързана с българския футбол. Бившият отбор на легендата на Левски Станимир Стоилов - Астана, се потруди сериозно, за да си тръгне с краен успех от Тбисли.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Тамошният Динамо допусна поражение с 1:2 и отпадна с общ резултат 2:3. Домакините погледнаха към втория квалификационен кръг, повеждайки още в 21-вата минута на двубоя с попадение на Усман Камара. 

През второто полувреме гостите обаче се мобилизираха и излязоха, за да обърнат нещата в своя полза. Именно това се и случи, а тон за обрата даде Марин Томасов с изравнителен гол 4 минути след подновяването на играта. Само минутка по-късно падна и второто попадение, което донесе и крайния успех на Астана.

Азербайджанският гранд Карабах, който единствен успя да надвие родния ЦСКА по време на летния им подготвителен лагер в Австрия по-рано през месеца, показа, че това не е случайно.

"Конниците" се класираха напред след безапелационна победа с 4:0 над Линкълн Ред Импс от Гибралтар. И четирите гола бяха дело на различни футболисти - Абдела Зубир (7'), Бахлюл Мустафазада (45' +1), Редон Джиджа (49') и Марко Янкович (62').

Малко по-рано се реши и потенциалният следващ съперник на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички