ИСТОРИЧЕСКО: Нов ден за мачовете от Шампионска лига, часовете остават същите


ИСТОРИЧЕСКО: Нов ден за мачовете от Шампионска лига, часовете остават същите
Снимка: X.com

86 0

Безкрайният футболен график в европейския футбол става все по-обемист, което води до куп проблеми, най-вече за играчите на най-високо равнище, на които им се налага да играят по 60+ мача на най-високо равнище. ФИФА и УЕФА изглежда не се притесняват от това, като европейската централа промени формата на Шампионска лига и вкара допълнителен брой мачове в надпреварата. 

Това доведе и до революционно решение - още един ден с европейски футбол от най-високо равнище. 

Шампионска лига е с нов формат с 36 отбора

Шампионска лига в нов ден

Най-комерсиалният клубен турнир има нов ден за мачове. Стандартните вторник и сряда остават, но в първия кръг от надпреварата мачове ще има и в четвъртък, като до момента в 4-тия ден от седмицата се играеха само отложени мачове. 

На 19.09.2024 година за пръв път в модерната история на Шампионска лига има пълен набор от мачове, като ще гледаме 6 двубоя от "турнира на богатите", като в центъра на вниманието попадат мачовете на Барселона (гост на Монако) и Арсенал (гост на Аталанта). 

Това е единственият случай по време на новата групова фаза, в която ще има мачове в четвъртък, като програмата е направена така, защото Лига Европа и Лига на конференциите започват седмица по-късно и четвъртъкът беше "свободен" ден за европейски мачове. 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Реал Мадрид е актуалният носител на трофея в Шампионска лига

Още една сериозна промяна 

Тъй като новият формат от 36 отбора представлява една голяма група с всички отбори и крайно класиране след 8 изиграни срещи, последният кръг ще се играе в един и същи ден и един и същи час.

Накратко, това означава, че ще има 18 двубоя от 22:00 часа българско време, като дори феновете, свикнали да гледат много мачове наведнъж, ще имат затруднения да следят развоя на всичко случващо се по терените на Европа. 

Решението е взето, за да бъде спазен феърплея. Както е известно, топ 8 в класирането продължава директно към осминафиналите, а класираните между 9-то и 24-то място ще играят плейофи за останалите 8 места в осминафиналите. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички