Лудогорец изигра само едно полувреме на пълни обороти, но с феноменален гол стартира ударно в Шампионска лига (ВИДЕО)


Лудогорец изигра само едно полувреме на пълни обороти, но с феноменален гол стартира ударно в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6992 0

Лудогорец започна похода си в европейските клубни турнири със страхотен успех с 3:1 над грузинския Динамо Батуми в първия мач между двата тима, част от първия квалификационен кръг на Шампионска лига, който се игра в Разград на "Хювефарма Арена".

Попаденията за родния шампион бяха отбелязани от Бърнард Текпетей (13'), Рик Джонатан (24') и Аслак Фон Витри (72'), като норвежецът вкара наистина красиво попадение от пряк свободен удар, като дистанцията до гола бе близо 25 метра.

Точно след седмица - 17 юли (сряда), двата тима ще се изправят един срещу друг отново. Този път обаче в Грузия. Интересното е, че Лудогорец има най-големи шансове да влезе в някои от европейските клубни турнири от отборите, които стартират в първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Двубоят на "Аджарбет Арена" ще се състои от 20:00 часа (българско време). Там Лудогорец ще опита да се класира за следващия кръг на най-комерсиалния европейски турнир, където ще мери сили или с Динамо Минск (Беларус), или с Пюник Ереван (Армения).

Лудогорец стартира в Шампионска лига с успех!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира без напрежение и с известно спокойствие и от двата отбора. Родният гранд доминираше и разиграваше добре в противниковата половина, докато грузинците се бяха групирали в отбрана. В 13-ата минута резултатът бе открит от "орлите". Рик Джонатан действа хладнокръвно на фланга, проби и с подаване в наказателното поле намери непокрития Бърнард Текпетей, който стреля по земя от точката за изпълнение на дузпа и даде преднина на родния шампион - 1:0.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 18-ата минута Текпетей проби по фланга и намери Руан Круз на границата на наказателното поле. Вторият не успя да уцели топката по най-добрия начин и стражът на гостите - Рикардо Силва, спаси. 6 минути по-късно Лудогорец нанесе своя втори удар. Руан Секо изведе по перфектен начин Рик Джонатан, който се озова сам срещу Силва и не сбърка, за да покачи на 2:0 - с малко помощ от гредата. В следващите минути доминацията на Лудогорец продължи, но не се стигна до сериозни положения пред нито една от двете врати.

В 34-ата минута Рик Джонатан се измъкна от бранители на Динамо Батуми и си пробва късмета от дистанция, но стреля много неточно. В 41-вата минута удар на Текпетей от границата на наказателното поле попадна право в ръцете на Силва. В добавеното време Педро Нереси и Руан Крус комбинираха в наказателното поле, но вторият се опита да прехвърля противниковия страж, но ударът му бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна равностойно, но определено Динамо Батуми имаше превес след няколко минути игра на "Хювефарма". Съвсем логично грузинците стигнаха и до изравнително попадение в 62-ата минута. Владимер Мамучашвили получи пас от фланга и вкара в полуопразнената врата на "орлите" за 1:1.

В 72-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни свободен удар от близо 25 метра. С отговорността се нагърби норвежецът Аслак Фон Витри и реализира наистина зрелищен гол, връщайки преднината на "орлите" - 2:1.

Страхотният гол върна самочувствието на Лудогорец и момчетата на Георги Дерменджиев заиграха с повече спокойствие. Те контролираха нещата на терена, а в 82-ата минута Педро Нареси пропусна добра възможност с глава, за да покачи преднината на своите.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Недялков, Фон Витри, Вердон, Алмейда, Чочев, Нареси, Неделев, Текпетей, Рик, Секо
Динамо (Батуми): Силва, Мали, Вандерсон, Харабадзе, Кобакхидзе, Мамучашвили, Сантос, Виктор, Гудушаури, Блеса, Гомиш

Лудогорец: Падт, Недялков, Фон Витри, Вердон, Алмейда, Чочев, Нареси, Неделев, Текпетей, Рик, Секо

Динамо (Батуми): Силва, Мали, Вандерсон, Харабадзе, Кобакхидзе, Мамучашвили, Сантос, Виктор, Гудушаури, Блеса, Гомиш

ПРЕДИ МАЧА 

За 13 поредна година Лудогорец стартира участието си в Европа от квалификационните кръгове на Шампионска лига. Припомняме, че "орлите" са стигали два пъти до груповата фаза, където срещнаха тимове като Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал и ПСЖ. Трябва да се добави, че и двата пъти наставник на родния гранд бе Георги Дерменджиев, който отново е на кормилото.

От другата страна, стои Динамо Батуми. Грузинският първенец за 2023 година се надява да изненада мнозина и да се добере до груповата фаза на най-големия клубен турнир в Европа. Отборът е известен с това, че произведе голямата звезда на Наполи - Хвича Кварацхелия.

През миналия Лудогорец стигна до втория предварителен кръг на турнира, където бе отстранен след изпълнение на дузпи от словенския Олимпия Любляна. Сега ситуацията изглежда по-благоприятна за родния първенец, който би срещнал победителя от двойката Динамо Минск – Пюник Ереван във втория квалификационен кръг, ако първо успее да отстрани грузинския си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички