Лудогорец отново не блесна, но си свърши работата у дома срещу Динамо Минск и продължава да мечтае в Шампионска лига (ВИДЕО)


Лудогорец отново не блесна, но си свърши работата у дома срещу Динамо Минск и продължава да мечтае в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4651 0

Лудогорец победи с 2:0 тима на Динамо Минск в първата среща между двата тима от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Герои на "Хювефарма Арена" тази вечер (24 юли) бяха голмайсторите Бърнард Текпетей и Тодор Неделев.

Цялостно Лудогорец не блесна с игра, но въпреки това постигна отличен резултат преди реванша в Беларус. Първото попадение падна в деветата минута, когато Текпетей се възползва от подаване на Пьотровски и реализира сам срещу противниковия страж.

В края на първата част нова страхотна атака на шампиона на България доведе до дузпа в негова полза, когато Тодор Неделев бе фаулиран в противниковото наказателно поле. Веднага след това родният футболист застана зад топката и бе безапелационен от 11 метра за 2:0.

През втората част Лудогорец имаше своите възможности, но така и не съумя да се стигне до гол, като може да се каже, че Минск надигра родния гранд през вторите 45 минути.

Реваншът е точно след седмица (31 юли) в Минск от 21:45 часа (българско време). Двубоят на "орлите" със Славия от предстоящия втори кръг на Първа лига дори беше отменен.

РАЗВОЙ НА ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО МИНСК

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-мудно първата част, но след това се съвзе и в деветата минута резултатът бе открит. Нападение на родния шампион тръгна от Бърнард Текпетей, който прати кълбото към Рик Джоната. Той от своя страна намери Якуб Пьотровски, а полския национал изведе Текпетей, който успя с много мощен удар да открие на "Хювефарма" за 1:0.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 16-ата минута се стигна до нов шанс за домакините. Аслак фон Витри стреля от дистанция, но Лапухов успя да отрази. При добавката пък Тодор Неделев не бе точен. В 28-ата минута се стигна до първата по-сериозна възможност за гостите. Вадим Пихас се озова сам срещу Серджио Падт, но стражът на родния шампион успя да отрази с отличен плонж.

Вадзим Пихас центрира остро в наказателното поле на Лудогорец в 31-ата минута, където Мелниченко се размина с топката. След това последва удар от границата на наказателното поле на Лудогорец от страна на Раи Лопес, но над напречната греда в аут. В 44' пък бе отсъдена дузпа за Лудогорец след пас към Тодор Неделев, който бе фаулиран в наказателното поле. Именно той застана зад топката след това и вкара за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец направи фрапантен пропуск в 47-ата минута. Рик Джонатан направи отличен пробив по левия фланг, след което подаде към Бърнард Текпетей, който продължи за Тодор Неделев, който бе сам срещу Лапуков, но отблизо прати топката над напречната греда в аут. В следващите минути доминацията на Лудогорец продължи, но "орлите" не стигаха до по-сериозни положения.

В 73-ата минута Рик Джонатан отстъпи мястото си на Кайо Видал., а четири по-късно Спас Делев и Дерой Дуарте замениха Неделев и Текпетей. Минута след това удар на Кайо Видал беше отразен от Лапухов.

Лудогорец постигна много важна победа срещу Динамо Минск и направи голяма крачка към класирането за третия квалификационен кръг на Шампионска лига, където по всяка вероятност ще се изправи срещу Карабах.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Алмейда, Недялков, Чочев, Неделев, Пьотровски, Текпетей, Руан Секо, Рик Джонатан

Динамо Минск: Лапухов, Раи Лопес, Гаврилович, Политевич, Пихас, Демченко, Селява, Школик, Жердев, Мелниченко, Подстрелов​

ПРЕДИ МАЧА

Българският шампион трябваше да се справи с грузинския Динамо Батуми в първия предварителен кръг на най-комерсиалния европейски турнир, побеждавайки го с 3:2 в общия резултат. Двубоят в Разград завърши по категоричен начин за "орлите" - с победа 3:1, а в Батуми българският гранд бе победен с минималното 0:1.

От другата страна, стои Динамо Минск. Беларуският тим трябваше да се справи с Пюник Ереван от Армения. Първият мач в Беларус завърши при резултат 0:0, но в гостуването си в Ереван Динамо спечели с минималното 1:0, за да си осигури среща с Лудогорец във втория предварителен кръг.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев загряха подобаващо за този двубой, след като в неделя (21 юли) победиха ЦСКА с минималното 1:0 на своя стадион в кръг №1 на родната Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички