Лудост? Гранд си пожела финал в Европа срещу Реал Мадрид - закани се на "кралете"


Лудост? Гранд си пожела финал в Европа срещу Реал Мадрид - закани се на "кралете"
Снимка: Getty Images

6593 0

Реал Мадрид за пореден път се доказа като абсолютния "крал" на Европа. Отборът завоюва 15-ия си трофей в Шампионска лига, след като сломи Борусия Дортмунд. "Белия балет" изглежда като отбора, който всеки би искал да избегне в мач за трофея на Стария континент и поради успеваемостта на Реал в тези срещи.

Не така обаче стоят нещата за Джан Пиеро Гасперини. Старши треньорът на Аталанта призна, че е искал да срещне във финала за Суперкупата на Европа именно Реал, въпреки че е наясно, че "кралския клуб" не е губил финал в Европа от 1983 година насам.

Аталанта е искал финал за Суперкупата на Европа точно с Реал Мадрид - заканиха се на "кралете"

Гасперини спечели Лига Европа, закани се на Реал Мадрид

Любопитното е, че опитният наставник отправи и своеобразна закана към испанския клуб, като обяви, че Ливърпул и Байер Леверкузен също не са били губили дълго време, преди да се изправят срещу Богинята.

"Следващата ни цел е Суперкупата на Европа. Откакто спечелихме Лига Европа, без да омаловажавам Борусия ДОртмунд, но се надявах, че ще срещнем Реал заради престижа. Това е най-популярният отбор в света. Какви са шансовете ни?

Реал Мадрид не е губил финал в Европа от 1983 година, така че ще е нещо изключително, ако спечелим. Да не забравяме обаче, че Байер Леверкузен и Ливърпул също не бяха губили от дълго време, преди да ни срещнат" - сподели Гасперини през Radio Rai 1. А последният треньор, побеждавал Реал Мадрид на финал в Европа, е абсолютна ЛЕГЕНДА.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички