Не Килиан Мбапе, а двама неочаквани герои спасиха ялов Реал Мадрид от резил срещу Щутгарт (ВИДЕО)


Не Килиан Мбапе, а двама неочаквани герои спасиха ялов Реал Мадрид от резил срещу Щутгарт (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

759 0

Реал Мадрид успя да стартира подобаващо защитата на титлата си в Шампионска лига, побеждавайки много трудно с 3:1 Щутгарт в основната фаза на турнира. В герои за тима на Карло Анчелоти се превърнаха Килиан Мбапе, Антонио Рюдигер и Ендрик, които отбелязаха попаденията за победата.

Килиан Мбапе откри резултата за домакините в 46-ата минута, но Дениз Ундав възстанови равенството в 68-ата минута след удар с глава от корнер. Антонио Рюдигер върна преднината на "кралете" с попадение в 83-ата минута, а резервата Ендрик, с първия си гол в Шампионската лига, фиксира крайния резултат в добавеното време.

Победата за Реал може и да идва с разлика, но чисто игрово може да се каже, че мадридчани бяха надиграни от Щутгарт. Тибо Куртоа изпитваше сериозни проблеми пред своята врата и се налагаше да спасява няколко положения, създадени от "швабите".

На Реал Мадрид му предстои гостуване на Лил в Шампионска лига на втори октомври, докато Щутгарт ще мери сили със Спарта Прага у дома ден по-рано.

Реал Мадрид - Щутгарт НА ЖИВО

Първо полувреме

Щутгарт можеше да поведе в резултата още във 2-ата минута. Джейми Левелинг получи много добър пас и стреля от малък ъгъл, но Тибо Куртоа се намеси и спаси.

В 24-ата минута Винисиус подаде към Килиан Мбапе, който преодоля един футболист на Щутгарт, навлезе в наказателното поле и отправи много опасен удар, но Александър Нюбел спаси.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Щутгарт бе много близо до това да поведе в резултата в 28-ата минута. Германският отбор организира бърза контраатака, при която Дениз Ундав напредна и стреля, получи се рикошет в крака на Даниел Карвахал, а след това топката кацна на напречната греда на вратата на Тибо Куртоа.

Пет минути по-късно съдията Халил Умут Мелер се нагърби да свири дузпа за Реал Мадрид, след като прецени, че Максимилиан Мителщед е извършил нарушение срещу Антонио Рюдигер в наказателното поле на Щутгарт. Рюдигер откровено симулира, а съдията се подведе. ВАР го привика да преразгледа ситуацията и след тази намеса Мелер поправи решението си и отмени дузпата, която първоначално бе отсъдил.

Второ полувреме

Само секунди след старта на втората част Реал организира нападение. Родриго бе изведен на фланга, навлезе в наказателното поле, подаде на Мбапе, а на празна врата французинът не сбърка за 1:0.

 

В 48-ата минута Джуд Белингам пусна извеждащ пас към Килиан Мбапе зад гърба на отбраната на Щутгарт. Французинът напредна и навлезе в наказателното поле на германския отбор, след което стреля, но Александър Нюбел се намеси и спаси. 10' по-късно пък Винисиус разтресе гредата с мощен удар.

Щутгарт успя да изравни резултата в 68-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Реал топката стигна до Левелинг, който я подаде към Дениз Ундав, който с глава я прати във вратата на Тибо Куртоа. При паса към Ундав, Орелиен Чуамени увисна и не успя да покрие нападателя на Щутгарт.

В 83-ата минута Антонио Рюдигер се разписа с глава след центриране от корнер на Лука Модрич за 2:1. Точка на спора сложи резервата Ендрик, който вкара гол извън наказателното поле в 95-ата минута, за да оформи крайното 3:1 на "Бернабеу".

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Васкес, Рюдигер, Карвахал, Белингам, Родриго, Чуамени, Валверде, Винисиус, Мбапе
Щутгарт: Нюбел, Вагноман, Мителщад, Руо, Шабо, Левелинг, Каразор, Щилер, Мийо, Фюрих, Ундав

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Васкес, Рюдигер, Карвахал, Белингам, Родриго, Чуамени, Валверде, Винисиус, Мбапе

Щутгарт: Нюбел, Вагноман, Мителщад, Руо, Шабо, Левелинг, Каразор, Щилер, Мийо, Фюрих, Ундав

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички