Реал Мадрид - Борусия Дортмунд по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА в Шампионска лига?


Реал Мадрид - Борусия Дортмунд по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

8494 0

Приятелските срещи за националните отбори започват, след две седмици стартира и Европейското първенство в Германия. Преди да изпратим клубния футбол за известно време обаче предстои грандиозният финал на Шампионска лига.

Големият мач е на митичния "Уембли", като ще се състои днес - 1-ви юни (събота), от 22:00 часа българско време. Реал Мадрид ще опита да спечели трофея за изумителен 15-и път, както и за общо шести път в последните 10 години.

Срещу него се изправя тоталният аутсайдер в този финал Борусия Дортмунд. Германският тим, който завърши чак на пето място в Бундеслигата, имаше щастието да попадне в по-благоприятен поток (вижте повече по-долу в материала) и се възползва максимално, като ще опита да вдигне втори трофей в турнира. Преди 11 години Борусия загуби именно на "Уембли" във финал на Шампионска лига с 1:2 от Байерн Мюнхен след драматичен гол в 89-ата минута на Ариен Робен.

Пътят на Реал Мадрид към финала в Шампионска лига

В груповата фаза Реал взе 6 победи от 6 мача в компанията на Наполи, Спортинг Брага и Унион Берлин. В елиминациите първо се справи с РБ Лайпциг след неочаквано трудни два дуела и общ резултат 2:1, а след това дойдоха епичните сблъсъци с Манчестър Сити и с Байерн Мюнхен. "Гражданите" бяха сломени след дузпи (след общ резултат 4:4), а баварците - с драматичен обрат в реванша и общ резултат 4:3.

Пътят на Борусия Дортмунд към финала в Шампионска лига

Въпреки лошия старт Борусия Дортмунд като на магия оглави "групата на смъртта" с 11 точки в компанията на ПСЖ, Милан и Нюкасъл. Отборът бе подценяван не само в групите, но и в елиминациите, където мина последователно през ПСВ Айндховен (общ резултат 3:1), Атлетико Мадрид (общ резултат 5:4) и ПСЖ (общ резултат 2:0).

Мачовете между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд, Анчелоти срещу Дортмунд

Роналдо с Реал Мадрид срещу Борусия Дортмунд

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Съперничеството е изцяло проведено в Шампионска лига, като започва през сезон 1997/98 на полуфиналите. В крайна сметка от 14 мача 6 са спечели от Реал, 3 от Борусия, а 5 са приключили наравно. Головата разлика е 24:19 за "кралския лкуб", като с най-много попадения в тези мачове е Кристиано Роналдо със 7, следван от Роберт Левандовски и Пиер-Емерик Обамеянг с по 5.

Любопитно е да се отбележи, че никога отбор на Карло Анчелоти не е приключвал при равенство срещу Борусия Дортмунд. От общо 13 случая тимовете на италианеца са печелили 7 пъти и са губили 6.

Къде да гледаме Реал Мадрид срещу Борусия Дортмунд?

Големият финал бе поверен за ръководене на Славко Винчич. Мачът на "Уембли" започва в 22:00 часа българско време, като ще бъде излъчен пряко по "бТВ Екшън" и по "Макс спорт 3". Освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички