В повторение на финала: Реал губеше с 0:2, но показа ярост в Шампионска лига - загря за Барселона (ВИДЕО)


В повторение на финала: Реал губеше с 0:2, но показа ярост в Шампионска лига - загря за Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1678 0

Реал Мадрид осъществи сензационен обрат в Шампионска лига. В повторение на финала от миналия сезон - "кралския клуб" отново победи Борусия Дортмунд с два гола разлика, но този път в далеч по-голямо голово шоу - 5:2. И то след пълен обрат.

Реал Мадрид с бляскав обрат срещу Борусия Дортмунд

Така във временното подреждане и двата отбора остават с по шест точки. Преди изиграването на останалите 9 мача от третия кръг има още четири тима с толкова точки, както още четири с по 7 пункта и само един с пълен актив от точки (9) - Астън Вила.

Сензационно резултатът на полувремето бе 2:0 в полза на гостите, след като в 30-ата минута Мален вкара след грешка на Лукас Васкес, а в 35-ата Мален асистира при скоростна контраатака, за да може Байное-Гитънс да се разпише на опразнената врата.

По-малко от две минути след второто попаение пък "кралския клуб" имаше огромен малшанс, след като в рамките на няколко секунди първо Винисиус бе спрян от напречната греда, а след това и Белингам.

След час игра последваха ударни секунди за домакините. В тях първо Рюдигер се разписа след чудесна асистенция и прецизно центриране от Мбапе (60'), а след това Винисиус изравни (62'), след като топката бе отнета от Килиан, но стана много удобна за Вини, който се възползва.

Наказателната акция през втората част продължи. В 83-тата минута Лукас Васкес стреля мощно от малък ъгъл и оформи пълния обрат, а малко след това Винисиус пробяга почти целия терен и завърши превъзходно в далечния ъгъл с изстрел извън наказателното поле. А в последните секунди от мача бразилецът оформи своя хеттрик.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В следващия кръг от Шампионска лига Реал има още по-тежка задача - мач у дома срещу Ливърпул (05.11). Само след няколко дни пък предстои Ел Класико срещу Барселона в Ла Лига (26.10). В следващия кръг в Европа пък Борусия ще играе у дома срещу Щурм Грац (05.11). През уикенда пък гостува на Аугсбург (26.10) в Бундеслигата.

Реал Мадрид срещу Борусия Дортмунд НА ЖИВО

Срещата започва в 22:00 часа!

Първо полувреме

Дуелът започна с натиск на испанците, а Мбапе имаше два нелоши шанса да се разпише още преди да са изминали и 8 минути игра. И в двата случая негови удари бяха блокирани.

Постепенно натискът бе укротен, а в средата на полувремето дори гостите владееха повече топката. Все пак Реал имаше повече удари (5:2), но Борусия бе отправил единствения точен изстрел - чрез Гираси, но без реална заплаха за Куртоа.

30' - 0:1! Лукас Васкес загуби топката пред собственото си наказателно поле. Секунди след това Гираси изведе Мален около пеналта и вторият стреля покрай Куртоа, за да открие резултата.

35' - 0:2! При контраатака топката бе пратена отдясно при Мален. Той издебна момента за подаване и потърси на втора греда Байное-Гитънс, който се хвърли с шпагат и засече топката в опразнената врата.

В 37-ата минута Реал имаше огромен малшанс. Винисиус получи около пеналта и с човек на гърба успя да се завърти и да стреля, но топката се отби в напречната глава. Секунди след това се озова в Белингам, който също от малък ъгъл я прати над врата, но и в напречната греда. Огромен малшанс за "кралския клуб" - две греди в рамките на няколко секунди.

Малко след това пък Бранд стреля отдалеч, а Куртоа трябваше да блести със страхотно спасяване, за да предотврати трети гол във вратата си.

Второ полувреме

Първата по-добра ситуация за гол през втората част се откри през Лукас Васкес. Той стреля от малък ъгъл, но Кобел показа чудесен рефлекс.

В следващите минути Винисиус бе изключително опасен, като на няколко пъти противниковите футболисти нямаха отговор за техниката му, а накрая бразилецът стреляше, но изпълненията му бяха блокирани. Гостите пък се ограничаваха предимно до центрирания в наказателното поле и статични ситуации, като рядко успяваха да контраатакуват бързо и успешно.

60' - 1:2! Мбапе центрира перфектно, а Рюдигер се бе включил в нападението на тима и засече безпощадно с глава центрирането, без да остави шанс за намеса на Кобел.

62' - 2:2! Модрич изведе Мбапе в наказателното поле. Току преди французинът да стреля, топката му бе избита от краката от бранител на Борусия. Тя обаче се озова на пътя на Винисиус, който я прати в опразнената врата.

В 82-рата минута, при една от малкото атаки в последните минути за Борусия, Куртоа показа феноменален рефлекс след силен изстрел по земя от близко разстояние. Още при следващата атака обаче Реал нанесе своя удар.

83' - 3:2! Пълният обрат стана факт след гол на капитана Лукас Васкес. Той проби отдясно след подаване на Родриго, който спаси топка, която без малко не излезе в аут. Впоследствие Васкес опита подаване, но играч на Борусия пресече паса - извеждайки испанеца още по-дълбоко в наказателното поле. Последва мощен изстрел, с който Кобел не се справи.

86' - 4:2! Изумителен пробив от Винисиус Жуниор, който взе топката от своето поле до тъчлинията, превзе почти целия терен, стигна до наказателното поле на съперника и после перфектен удар в далечния ъгъл, който удвои аванса на тима му.

90+2' - 5:2! След отлична размяна на подавания и превъзходна техника - Винисиус влезе в наказателното поле и оформи хеттрика си с безпощаден изстрел над Кобел.

Състави

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Рюдигер, Менди, Валверде, Модрич, Белингам, Родриго, Винисиус, Мбапе

*Изненадващо Модрич попадна в стартовия състав за сметка на Чуамени (или Камавинга).

Борусия Дортмунд: Кобел, Бенсебайни, Шлотербек, Зюле, Биное-Гитънс, Гираси, Забицер, Бранд, Нмека, Риерсон, Мален

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички