Зрелище в Шампионска лига с познати герои за историята, но Реал и Байерн Мюнхен ще решат всичко в Мадрид (ВИДЕО)


Зрелище в Шампионска лига с познати герои за историята, но Реал и Байерн Мюнхен ще решат всичко в Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11008 0

Два от колосите на европейския футбол Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не се победиха в първия 1/2-финали в Шампионска лига, завършвайки 2:2 на "Алианц Арена".  Двата отбора изиграха зрелищен двубой, какъвто се очакваше още с тегленето на жребия. За мадридчани и двата гола отбеляза Винисиус в 24' и 83', а за баварците точни бяха Лерой Сане в 53' и Хари Кейн в 57' от дузпа.

Макар Байерн да започна по-активно двубоя гостите удариха първи чрез гол на Винисиус и страхотна асистения на Тони Кроос.  Той завърши повече подавания от всеки друг играч в първите 45 минути срещу Байерн (48), като само с едно неуспешно. Освен това германецът имаше повече докосвания (59) и спечели повече дуели (4) от всеки друг играч на терена.

И докато през първата част имаше само едно попадение, то зрелището бе на топ ниво през второто. Байерн натисна сериозно съперника си и супя да обърне резултата само за 4 минути след гол на Сане и дузпа на Кейн, като нарушението бе на Лукас Васкес.

Хари Кейн отбеляза 43 гола в 43 мача този сезон за Байерн, като 8 гола в 11 мача са в Шампионска лига. Нападателят вече е участвал пряко в повече голове в една кампания в турнира от всеки друг англичанин в историята на състезанието. Той успя да задмине Дейвид Бекъм и Стивън Джерард с 11 гола, 8 мача и 3 асистенции.

Това бе пореден мач, в който Реал показа, че не се притеснява дори и да губи в резултата и успява да стигне до добър резултат. Винисиус не сгреши от дузпата в 83' и е играчът с най-много голове и асистенции в този отбор.  Вече 36 мача "белия балет" не е победен в редовните 90 минути. 

Карло Анчелоти пък затвърди добра тенденция срещу бившия си отбор, като вече 9 мача е без поражение - има 6 победи и 3 равенства. Байерн пък в 8 мача вече не успява да победи мадридския си съперник в ШЛ, като това е най-дългата серия срещу един противник без успех. Друг любопитен факт е, че Реал е все така непобедим, когато Чуамени стартира - вече 30 двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасност дойде още преди да измине 1', когато защитата на Реал се пропука. Левандовски се възползва от това и изведе Сане в наказателното поле, но изстрелът му бе спасен от Лунин.

Баварците бяха малко по-активни в атака в началните минути на двубоя, като по-често стигаха до вратата на противника. В 6' Сане подаде към Кейн, който обаче стреля слабо и право към ръцете на Лунин. Малко след това Сане отправи нов удар след поредна възможност, но топката мина над вратата.

В 9' Хари Кейн опита повече от изненадващ удар. Английският национал видя, че стражът на Реал е излязъл по-напред и опита да го прехвърли от центъра на терена, но без успех. В 12' Томас Мюлер върна топката към границата на наказателното поле, където беше Мусиала, но изпълнението му не бе добро.

Чак в 20' Реал чрез Винисиус, стигна до първия си удар, но той не представляваше никаква опасност за Нойер. И въпреки че Реал бе по-пасивният отбор от самото начало, блестящ пас на Тони Кроос в 24' изведе Винисиус, който без проблем се измъкна от защитата и излезе срещу Нойер. Хладнокръвно вкара топката покрай вратаря на баварците за 0:1.

В следващите минути нещата на терена не се промениха, като мадридчани търпеливо изчакваха своя шанс. Малко след половин час игра се стигна до корнер в тяхна полза. При центрирането обаче Нойер се намеси убедително и дори се организира добра контраатака, но без добър завършващ удар.

Горецка стреля от границата на наказателното поле, но не достатъчно точно и силно. В 39' бе отсъден фал в полза на домакините точно на дъгата, а зад топката застана Хари Кейн, който отправи истински снаряд, но топката профуча покрай вратата.

Само минута след това се стигна до идентична ситуация, но пред вратата на Нойер. Белингам се измъкна и бе спрян от Мазрауи, който получи и жълт картон. Родриго стреля от фала, но срещна стената и се стигна до корнер. От него не се стигна до удар, а до ново изпълнение на ъглов, като отново нямаше голова възможност.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Томас Тухел направи една промяна в състава на почивката, като на мястото на Горецка влезе Герейро. Първата по-сериозна опасност за втората част бе в 50', като Тони Кроос стреля от наказателното поле, но Нойер успя да избие топката.

3 минути след това Конрад Лаймер пусна към Лерой Сане, който премина през защитата на Реал Мадрид и си освободи порстранство за удар. Той стреля в близкия ъгъл на Лунин, който не успя да избие топката. Сане вече има 10 гола през сезона, както и 13 асистенции.

Байерн успя в рамките на само 4 минути да стигне до пълен обрат. Лукас Васкес фаулира Мусиала в наказателното поле, а съдията бе категоричен - дузпа за домакините. Зад топката застана Хари Кейн, който бе безкомпромисен за 2:1. Англичанинът вече има 43 гола в 43 мача този сезон за Байерн и 8 гола в 11 мача от Шампионска лига.

След това попадение мачът се отвори още повече, като и двата отбора не пестиха сили в атака. В 66' Кейн пое топката в наказателното поле и веднага стреля, но опитът му мина покрай вратата след рикошет. След корнера Ерик Дайер стреля с глава, но право в Лунин за негов късмет.

След натиска на Байерн, който продължи около 15-ина минути на максимални обороти, Реал постепенно успя да вземе топката и да започне да създава положения. В 73'  Федерико Валверде пое топката и нанесе удар от малък ъгъл, който бе блокиран, a 2' след това Кроос бе заменен от Лука Модрич, а Белингам от Браим Диас.

В 79' именно Лука Модрич даде великолепен извеждащ пас за Винисиус, но Нойер изби удара.  8 минути преди края на редовното време Родриго проби в наказателното поле, където бе препънат от Ким Мин-Джае и Тюрпен даде втора дузпа в двубоя. Винисиус вкара втория си гол след хладнокръвно изпълнение от бялата точка. Това бе и последното попадение в двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Ким, Дайър, Мазрауи, Горецка, Лаймер, Мусиала, Мюлер, Сане, Кейн

Реал Мадрид:13. Андрий Лунин  17. Лукас Васкес, 22. Антонио Рюдигер, 6. Начо (К), 23. Ферлан Менди –15. Федерико Валверде 18. Орелиен Чуамени, 8. Тони Кроос  5. Джуд Белингам  11. Родриго, 7. Винисиус

* Камавинга и Едер Милитао все пак ще са резерви, въпреки че имаше колебание кой ще стартира в защита

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сблъсъкът ще се проведе на "Алианц Арена" в Германия. "Баварците" изгубиха титлата в шампионата за първи път от години насам и имаха криза на резултатите, но напоследък показват "признаци на живот" . Те ще се опитат да спасят сезона си със спечелването на Шампионска лига.

Германският гранд стигна до полуфиналите, след като отстрани трудно Арсенал (2:2, 1:0). Съперникът им с воля и малко чудо пък елиминира Манчестър Сити въпреки превъзходството им и отново е фаворит в този двубой.

Томас Тухел обаче е печелил Шампионска лига, при това с Челси, и то срещу Ман Сити, така че той няма да се уплаши от "краля" на най-силния европейски клубен турнир и може да го изненада.

Това, което може да попречи на "баварците", са многото контузии, но с тях ще е по-възможно да се справят на свой терен, отколкото на реванша на "Сантяго Бернабеу".

Участие в мача тази вечер няма да вземат Де Лихт, Коман, Лаймер, Бои, Марушич, Сар и Бухман от състава на домакините и Алаба, Куртоа и Карвахал от този на гостите. Гнабри, Мусиала, Сане и Упамекано са под въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички