20 играчи, които държат вечни рекорди в Ливърпул: Един от тях играе и в ЦСКА (ГАЛЕРИЯ)


20 играчи, които държат вечни рекорди в Ливърпул: Един от тях играе и в ЦСКА (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images; CSKA.bg

220 0

Основан на 3 юни 1892 година - Ливърпул несъмнено е един от най-великите, но и успешни клубове в световния футбол. Мърсисайдци са спечелили 51 значими трофея в историята си, като сред тях попадат: 19 шампионски титли в Англия и 6 пъти трофея от Шампионска лига (и предшественика на турнира).

В клуба са играли легенди като Иън Ръш, Кени Далглиш, Кевин Кийгън, Стивън Джерард, Били Лидъл, Джон Барнс, Роджър Хънт, Рони Уилън, Греъм Сунес, Робие Фаулър, Алан Хансън и още наистина, наистина много други.

Вечните рекорди в Ливърпул

Не всеки от тях обаче може да се похвали с рекорд, който е записал в Ливърпул и който не просто все още не е подобрен, но дори и няма изгледи това да се случи скоро. Понякога тези постижения се държат от същински икони за клуба, но друг път - от играчи, които бързо-бързо биват забравени (ако изобщо бъдат запомнени преди това).

И в този материал ще ви го докажем - посочвайки 20 футболисти, които държат големи рекорди в историята на мърсисайдци. Дали обаче сте чували всеки от тях? Интересното е, че едно от постиженията е на състезател, който впоследствие играе в... българския ЦСКА.

Кой е той, както и кои са всички останали 20 футболисти и техните постижения - вижте в ГАЛЕРИЯТА: 20-те футболисти на Ливърпул с рекорди, които никой няма да подобри.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички