22-годишна звезда от английската Висша лига нарече Кристиано Роналдо "перфектният пример"


22-годишна звезда от английската Висша лига нарече Кристиано Роналдо "перфектният пример"
Снимка: GettyImages

1231 0

22-годишният атакуващ играч на Арсенал - Букайо Сака, даде интервю пред "The Mirror", в което обясни защо Кристиано Роналдо е "перфектният пример" за него.

Преди време Микел Артета беше поставил задача на младока да се превърне във футболист, който може да играе по 60-70 мача на сезон без проблем...

Букайо Сака

"Той ми каза, че всички елитни играчи го правят и че ако искам да достигна тяхното ниво, трябва да съм готов да играя такъв брой мачове и да се опитвам да помагам на отбора във всеки един от тях", обясни в началото Сака, а след това продължи:

ОЩЕ: Не само с Тен Хаг: Кристиано Роналдо е имал скандал и с предшественика му в Манчестър Юнайтед

Сака за Роналдо

"Роналдо е перфектният пример в това отношение. Той се превърна в голова машина и смятам, че вдъхнови много футболисти да се опитат да следват стъпките му".

"В същото време, аз искам просто да се опитам да бъда себе си и да правя това, което е нужно, за да играя и да печеля с Арсенал. Усещам, че сега съм много по-силен физически, отколкото бях преди 4-5 години. Имам и повече опит от гледна точка на това в кои единоборства да участвам, така че съм и по-умен".

*Досега Букайо Сака е изиграл 223 мача за Арсенал във всички турнири, в които се е отчел с 56 гола и 53 асистенции. Договорът му е в сила до средата на 2027-а година, а порталът "Transfermarkt" оценява качествата му на 130 милиона евро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕОбяснението на Каземиро - какво е общото между Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички