Арсенал и Ливърпул си отрязаха главите: Манчестър Сити ликува на първо място (ВИДЕО)


Арсенал и Ливърпул си отрязаха главите: Манчестър Сити ликува на първо място (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1400 0

Арсенал и Ливърпул не се победиха в големия сблъсък на 9-ия кръг в английската Висша лига. Двата отбора завършиха при равенство 2:2 на "Емирейтс Стейдиъм" и по този начин на върха в класирането остана Манчестър Сити с 23 точки. Мърсисайдци са втори с 22, а "топчиите" се качиха на третото място с 18 (колкото има и четвъртият Астън Вила).

Арсенал и Ливърпул не се победиха в зрелищна битка

Преди днешния мач Ливърпул нямаше победа над Арсенал в шампионата в четири поредни мача (две загуби и две равенства), като те вече са пет. Последната такава - 16 март 2022 година. След това мърсисайдци имат един успех, но за ФА Къп.

Букайо Сака откри резултата след само 9 минути игра, след като се справи чудесно с Анди Робъртсън и разстреля в близкия ъгъл Келъхър. Така вече англичанинът е директно замесен в 10 гола в 8 мача през сезона в първенството (3 гола и 7 асистенции). Играчът на "топчиите", който е имал нужда от най-малко мачове, за да стигне до двуцифрения актив - от Сеск Фабрегас през сезон 2009/10 (тогава той има нужда от едва 6 мача).

Последваха два гола с глава след центрирания - първо Ван Дайк изравни след корнер (18'), но след това домакините отново излязоха напред в резултата чрез Мерино след пряк свободен удар.

През второто полувреме, в период, в който Арсенал се бе увлякъл в атака, Трент блесна с дълго подаване и намери Нунес в наказателното поле. Уругваецът перфектно намери Салах с успореден на голлинията пас, а египтянинът необезпокояван прати топката в опразнената част от вратата. Интересното е, че с това попадение той изравни по голове във Висшата лига легендата Роби Фаулър (163).

В следващия кръг Ливърпул посреща на "Анфийлд" Брайтън (02.11), като само няколко дни по-рано ще премери сили отново с "чайките", но на 1/8-финалите за Купата на Лигата (30.10). Арсенал пък гостува на Нюкасъл във Висшата лига след седмица (02.11), но преди това има визита на Престън за Купата на Лигата (30.10).

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Арсенал срещу Ливърпул НА ЖИВО

Мачът започва в 18:30 часа!

Първо полувреме

9' - 1:0! Уайт намери Сака с дълго подаване. Букайо овладя перфектно, след което прибра топката навътре, с което преодоля Анди Робъртсън. Още със следващото докосване последва прострелен изстрел в близкия ъгъл, който Келъхър нямаше как да спаси.

18' - 1:1! Ливърпул бързо изравни, след като Трент центрира от ъглов удар, а Върджил ван Дайк отклони топката с глава в мрежата (след като преди това Луис Диас отклони на първа греда).

43' - 2:1! Микел Мерино засече с глава остро центриране от пряк свободен удар на Деклан Райс. Арсенал отново използва най-силното си оръжие, след като е отборът с най-много голове от статични положения (без дузпи) от началото на миналия сезон.

Второ полувреме

Ливърпул започна активно втората част и натисна опонента. Луис Диас проби добре отляво по аутлинията, но пропусна момента на подаване и въпреки че преодоля няколко съперникови играчи, накрая приключи с топка в ръцете на Рая. Минута след това отдясно се развъртя добро двойно подаване и последва нещо средно между изстрел и центриране, което затрудни "топчиите".

Микел Артета получи ужасни новини, тъй като трябваше да смени Габриел поради контузия и така остана без основната си двойка централни защитници в труден момент.

След добрия период на Ливърпул дойдоха по-разсеяни минути и много грешки. В тях мърсисайдци не просто не атакуваха, а "артилеристите" владееха топката повече и осъществиха доста нападения, повечето от които обаче завършваха с центрирания, с които противниковата отбрана се справяше.

81' - 2:2! Арсенал се увлече в атака, което му струва скъпо. Трент блесна с красив пас и намери Нунес в наказателното поле. Той подаде успоредно на голлинията и непокритият Салах вкара в опразнената част от вратата от чудесна позиция.

След ъглов удар топката бе избита пред наказателното поле. Там Жезус я пое и показа техника, като превзе няколко метра и шутира, но право в ръцете на Келъхър.

В 90-ата минута Тейлър маркира фал на Кивиор, но впоследствие падна гол. Играчите на Арсенал бяха бесни, че съдията не е оставил ситуацията да се развие и след това да отсъди, тъй като при този случай ВАР нямаше как да се намеси. Все пак решението на английския арбитър изглеждаше правилно.

Състави

Арсенал: Рая, Уайт, Габриел, Партей, Тимбер, Мерино, Райс, Тросар, Мартинели, Сака, Хаверц

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Гравенберх, Мак Алистър, Джоунс, Диас, Салах, Нунес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички