Бенитес с разкритие: Ливърпул изпуснал двама топ играчи, защото не е бил конкурентен на съперниците


Бенитес с разкритие: Ливърпул изпуснал двама топ играчи, защото не е бил конкурентен на съперниците

4115 0

Ливърпул пропусна да подпише с двама играчи, които биха станали велики играчи във Висшата лига, тъй като те "не са можели да се конкурират" с клубове като Манчестър Юнайтед, според Рафаел Бенитес.

Бенитес се появи в последния епизод на "Stick to Football", за да обсъди „най-актуалните и запомнящи се моменти" през цялата си впечатляваща мениджърска кариера. Той също така говори, че не е успял да се конкурира на трансферния пазар през целия си шестгодишен период на "Анфийлд".

"Под ръководството на Том Хикс и Джордж Гилет исках да подпиша със Стеван Йоветич и той струваше 16 милиона паунда", каза той.

"В главата си продавах играчи и имах 34 милиона паунда, но ми казаха, че нямаме пари. Отидохме да играем срещу Фиорентина и загубихме с 2:0 – Йоветич вкара и двата гола. Казах, че това е играчът искахме да подпишем, но нямахме пари".

Ливърпул се е провалил с привличането на няколко играчи

Бенитес посочи Гарет Бейл и Неманя Видич като двама играчи, които са им липсвали. "Исках да подпиша с Аарон Рамзи, когато той играеше за Кардиф Сити, и направихме оферта от 1,5 милиона паунда, но Кардиф играеше във ФА Къп и искаше да изчакаме, но аз им казах, че трябва да направим това, той беше на 17 години. Когато отидохме отново да се опитаме да го подпишем, Арсен Венгер плати 5 милиона паунда и не можахме да го подпишем".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

"Гарет Бейл, когато беше на 17 в Саутхемптън, шест месеца след като го гледахме, Тотнъм плати 8 милиона паунда и ние не можахме да се състезаваме. Говорих с Неманя Видич, преди да подпише с Манчестър Юнайтед, и знаех на 100%, че той няма да дойде за нас. Когато разговарях с него, трябваше да говоря чрез приятелката му заради английския. Тя каза, "Харесвам градовете Манчестър и Ливърпул". Веднага разбрах защо говори за Манчестър".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички