Безупречен Ливърпул се реваншира пред феновете си и оглави класирането, Тотнъм също не сгреши (ВИДЕО)


Безупречен Ливърпул се реваншира пред феновете си и оглави класирането, Тотнъм също не сгреши (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2010 0

Ливърпул победи безпроблемно отбора на Борнемут в двубой от петия кръг на Висшата лига. Луис Диас даде аванс на домакините в 27', а минута по-късно удвои. Дарвин Нунес покачи преднината на домакините в 37-ата минута. Мърсисайдци се реваншираха пред феновете си за домакинската загуба от Нотингам Форест и временно оглавиха класирането.

В четвъртата минута "Анфийлд" бе смълчан. Джъстин Клуиверт опита удар, но вместо това направи пас към Антоан Семеньо, който вкара отблизо и първоначално реферите зачетоха попадението. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен.

Това подейства "събуждащо" и в следващите минути мърсисайдци натиснаха съперника си. Така, логично в 27' се стигна до откриващо попадение. Ибрахима Конате получи топката вдясно от Келехър и даде дълъг пас. Кепа Арисабалага тръгна да парира топката, но се забави, от което се възползва Луис Диас и след едно докосване отправи удар към вратата на гостите за 1:0. С днешната си асистенция за Луис Диас, Трент Александър-Арнолд вече участва директно в 100 гола като играч на Ливърпул (19 гола, 81 асистенции)

Само минута след това удвои резултата. След дълга атака топката стигна до Диас, който с глава се разписа за 2:0. Осем преди края Ливърпул наниза трети гол в срещата. Мохамед Салах подаде към Дарвин Нунес. Нападателят овладя и напредна и с красив удар се разписа за 3:0.

През второто полувреме отборът на Арне Слот тотално доминираше, но малко свали оборотите и не стигна до ново попадение. Дебютни минути записа Федерико Киеза.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В друг мач от днешния кръг Тонтъм победи с 3:1 отбора на Брентфорд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички