БГ мечта: Илия Груев е големият герой при тежък бой на Лийдс - колко точно е близо Висшата лига? (ВИДЕО)


БГ мечта: Илия Груев е големият герой при тежък бой на Лийдс - колко точно е близо Висшата лига? (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1029 0

Тотална доминация! Така може да бъде описано представянето на Лийдс в реванша от полуфиналите на плейофите за влизане в английската Висша лига. Отборът разгроми с 4:0 като домакин Норич, а тон за старта даде българинът Илия Груев.

Илия Груев и Лийдс на крачка от Висшата лига на Англия

Илия Груев ликува с Лийдс

След като неговият тим приключи при 0:0 в първия мач с "канарчетата", то днешният (16.05) дуел тръгна по мечтан начин. Резултатът бе открит още до седмата минута, а до края на полувремето домакините имаха комфортен аванс от класическото 3:0.

В 34-тия си мач за английския тим Илия Груев реализира и първия си гол. Той изненада вратаря на Норич с директен изстрел от пряк свободен удар от около 25-30 метра, като топката бе пласирана доста встрани от вратата. Стената на опонента се разцепи, а топката мина покрай всички, като стражът не очакваше директен удар и допусна грешка при позиционирането си.

В 20-ата минута Уилфред Нонто отправи страхотно центриране от позиция в близост до тъчлинията и далеч от наказателното поле. Противниковият страж не се ориентира правилно при лъжливата траектория и там Джоел Пиру намери топката с глава от близка дистанция, за да удвои резултата.

В 40-ата минута цялата отбрана на гостите не се ориентира добре при остър пробив отляво и в крайна сметка топката се озова в Жоржиньо Рутер, който я прати мощно в мрежата отблизо. В 68-ата минута Крисенсио Съмървил направи резултата 4:0. Този път стражът на Норич отрази изстрел, но топката попадна в Жуниор Фирпо, който я върна пред вратарското поле, намери Съмървил и той нямаше как да пропусне.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Във финала на плейофа за влизане във Висшата лига Лийдс ще се изправи срещу победителя от двойката Саутхемптън - Уест Бромич. "Светците" са домакин във реванша и са в ролята на абсолютен фаворит. Мачът е в петък (17.05). Припомняме, че Саутхемптън победи с 2:1 Лийдс в последния мач от редовния сезон в Чемпиъншип.

Илия Груев пък ще опита да се превърне в 10-ия играч с игрови минути във Висшата лига на Англия. Преди него това са правили: Димитър Бербатов (229 мача), Стилиян Петров (185 мача), Радостин Кишишев (178 мача), Мартин Петров (119 мача), Бончо Генчев (61 мача), Светослав Тодоров (48 мача), Александър Тонев (17 мача), Валери Божинов (11 мача), Станислав Манолев (5 мача). Силвестър Джаспър е бил в групата за мач от Висшата лига с Фулъм, но не е записвал игрови минути (играл е за тима само във ФА Къп и в Чемпиъншип).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички