Челси избегна драматично нова издънка: Супергол спаси "сините" в края


Челси избегна драматично нова издънка: Супергол спаси "сините" в края
Снимка: Getty Images

644 0

Челси измъкна трудна победа с минималното 1:0 като гост на Борнемут. По този начин "сините" събраха 7 точки на 7-а позиция с едва втората си победа за сезона, докато "черешките" остават с 5 пункта на 11-о място.

Челси подчини трудно Борнемут

Единственото попадение в срещата падна по-малко от пет минути преди края на редовното време. Появилият се минути преди гола като резерва Кристофър Нкунку се превърна в герой. Той показа впечатляваща физика и завидна техника между няколко противникови футболисти, за да запази топката и да я изстреля неспасяемо от наказателното поле.

"Черешките" изиграха доста приличен двубой и бяха по-добри през големи периоди от мача - най-вече, защото атакуваха по-опасно, въпреки че играеха с топката по-рядко. Те ще съжаляват много, че не водеха в резултата след първото полувреме. Въпреки че владееха топката доста по-малко (31% срещу 69%), имаха по-добрите ситуации за гол, а освен това пропуснаха и дузпа.

Тя бе отсъдена в 37-ата минута, след като вратарят на "сините" Санчес влезе непремеремо в краката на съперник в наказателното поле. Секунди след това обаче се реваншира, спасявайки изстрела на Еванилсон.

Интересното е, че няма вратар, който да е спасил повече дузпи от Роберт Санчес във Висшата лига от началото на миналия сезон - 2 (толкова има и Алфонс Ареола). Санчес е спасил 2 от общо 4 дузпи във Висшата лига със "сините", докато с Брайтън има само 1 спасяване от бялата точка при цели 11 изпълнения. През декември 2023-та спаси и на Бруно Фернандеш.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В следващия кръг Челси има нова визита - в лондонско дерби срещу Уест Хем (21.09). Борнемут пък има не по-малко тежък сблъсък след този със "сините", тъй като ще трябва да гостува на "Анфийлд" срещу Ливърпул (21.09).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички