Челси се събуди в края на сезона: Драматичен успех над Нотингам ги остави в битката за Европа (ВИДЕО)


Челси се събуди в края на сезона: Драматичен успех над Нотингам ги остави в битката за Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

442 0

Челси победи Нотингам Форест с 3:2 в драматичен мач, след който домакините можеха да си осигурят оцеляването и след точка. В крайна сметка обаче дипуснаха два гола за две минути в края и загубиха мача. Михайло Мудрик откри резултата в 8-ата минута, а малко след това Вили Боли изравни. В 75-ата минута Калъм Хъдсън-Одой даде аванс на домакините, а 5 след това Рахийм Стърлиг изравни. Малко след него Николас Джаксън донесе успеха на "сините" след бърз обрат в края.

Така лондончани събраха 57 точки и заемат седмо място. Нотингам е 17-и, като има три точки и 12 гола повече пред първия под чертата Лутън кръг преди края. За "сините" това е трета поредна победа и са с равен брой точки с шестия Нюкасъл и три точки пред Манчестър Юнайтед. Трите тима се борят за последните две места, класиращи за евротурнирите.

Нотингам стартира по-активно активно и още във втората минута Ууд бе изведен на добра позиция, но въпреки това при първата възможност за гостите получи гол. В 8' Коул Палмър впечатли с подаване и изведе Мудрик зад защитата, който вкара петия си гол за първенство.

Това обаче никак не смути домакините, а дори напротив.  В 16' центриране на Гибс-Уайт от фал бе засечено от напълно непокрития Боли и Галахър вкара. Ситуацията бе разглеждана за засада, но попадението бе потвърдено. Положенията продължиха и пред двете врати, а Джаксън изпусна страхотна възможност.

И през второто полувреме ситуацията не бе по-различни, като двубоят бе много отворен.В 53' Йейтс стреля, но срещна лявата греда на Петрович. След около час игра дойде един от големите пропуски на сезона. Хъдсън-Одой успя прекрасно да намери Гибс-Уайт, а неговият удар с глава срещна гредата. Топката отиде на крака на Ууд, който от непосредствена близост не се разписа!

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 75' домакините все пак стигнаха до обрат. Гибс-Уайт напредна през центъра и подаде към Хъдсън-Одой отляво, който със страхотен удар от границата на наказателното поле направи 2:1.

Само 8 минути обаче бяха нужни на Челси да стигне до обрат. Първо в 80'  Мойсес Кайседо подаде към Рахийм Стърлинг отляво, който не сгреши от наказателното поле. 3 минути след това Рийс Джеймс направи пробив отдясно и центрира към Николас Джаксън с глава вкара за 2:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички