Джерард разкри защо напуска любимия "Анфийлд"


Джерард разкри защо напуска любимия "Анфийлд"

2190 0

През януари тази година стана ясно, че легендата на Ливърпул Стивън Джерард поема към ново приключение в Америка след края на сезона. Юношата на "мърсисайдци" разкри причината, която го е накарала да сложи край на 17-годишната си кариера в Ливърпул.

Той още обича Ливърпул, но мисълта, че ще бъде играч, който все по-често ще седи на пейката, отколкото да играе, определено не му е харесала. Така е предпочел да прекара последните години от кариерата си на нечия друга скамейка.

Бившият английски национал и капитан сподели: "Не мислех, че ще се чувствам добре в Ливърпул, ако стана резерва или съм футболист, който е малко използван. Все още имам същите отношение и глад, които винаги съм имал. Искам да започвам мачовете от самото начало и да побеждавам. Все още искам да се боря за отличия. Всичко това заедно означава, че ЛА Галакси е най-доброто място да продължа кариерата си."

"Откакто дебютирах за първия отбор преди около 17 години, аз посветих живота си на Футболен клуб Ливърпул. Всеки ден се събуждах с мисълта за успех, така както и феновете. Така беше дълго време и за мен беше чест да съм капитан на този отбор. Обожавах да нося лентата на ръката си. В същото време, ще бъде хубаво да направя стъпка встрани и да си поема въздух, да се насладя на последните години от моята кариера без толкова голямо напрежение" , добави още капитанът на "червените".

Джерард заяви, че за него ще бъде много емоционален моментът, когато ще трябва да се сбогува с отбора, но все пак е развълнуван от новото начало в кариерата и в живота си.

"Имам смесени чувства за това в момента. Вълнуващо е да знам, че ще опитам нещо различно - да играя в друга лига и да видя много в страхотна страна като Америка. В същото време съм емоционален и знам, че последните седмици ще се са тежки. Ще ми бъде трудно да си тръгна. Връзката ми с Ливърпул обаче не свършва тук. Надявам се да се върна в клуба някой ден. Ако това не се стане, тогава винаги ще се връщам като привърженик. Не знам какво ще се случи след последния ми мач срещу Кристъл Палас. Това, което знам е, че ще бъде много емоционален ден за мен, когато краят на кариерата ми в Ливърпул настъпи след толкова много време."

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички