Джони Еванс срещу Кай Хаверц: Дуелът, който ще реши дербито Манчестър Юнайтед - Арсенал


Джони Еванс срещу Кай Хаверц: Дуелът, който ще реши дербито Манчестър Юнайтед - Арсенал
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2872 0

Манчестър Юнайтед ще приеме Арсенал тази неделя (12 май) в дербито, което може да реши както титлата, така и местата за участие в Европа. И в двата гранда има по една личност обаче, която може да реши великия английски сблъсък.

Джони Еванс срещу Кай Хаверц

Като единственият здрав централен защитник в Манчестър Юнайтед, Джони Евънс може да се превърне в "инструмент" за шансовете на своя отбор в дербито. В кариерата си опитният бранител е получавал седем картонии срещу "артилеристите", включително при умопомрачителната победа на "червените дяволи" с 8:2 насред "Олд Трафорд" през август 2011 година.

Още: Микел Артета: Мозъкът ми постоянно предава как играчите ми вдигат трофея във Висшата лига

Джони Еванс ще бъде натоварен със задачата да спира човекът под пара в Арсенал - Кай Хаверц, тъй като всеки път, когато германецът вкара гол за "топчиите", те успяват да спечелят мача (12 победи). Бившият играч на Челси не започна добре кампанията 2023/24, но през последните няколко месеца безспорно е най-добрият футболист в селекцията на мениджъра Микел Артета и е ключова част от стартовите му 11.

Лоша статистика за Манчестър Юнайтед

Още: Ерик тен Хаг обясни защо не го е страх от уволнение, изнесе шокиращи цифри

Манчестър Юнайтед не успя да запази суха мрежа в нито един от последните си девет шампионатни мача. Всъщност, възпитаниците на Ерик тен Хаг успяха да направят това само в две срещи във Висшата лига от средата на декември.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички