Емоционална ПОСЛЕДНА пресконференция на Юрген Клоп: Това беше най-интензивната седмица в живота ми


Емоционална ПОСЛЕДНА пресконференция на Юрген Клоп: Това беше най-интензивната седмица в живота ми
Снимка: Getty Images

2275 0

В днешния 17-и май (петък) Юрген Клоп даде последната си пресконференция като старши треньор на Ливърпул (преди домакинството на Уулвърхемптън от последния 38-и кръг на английската Висша лига).

Очаквано, брифингът бе доста емоционален, а 56-годишният специалист отговори на много въпроси относно изминалите почти 9 години.

Последната пресконференция на Юрген Клоп

"Това беше най-интензивната седмица в живота ми! Няма как да се преструвам, че тя е нормална, защото не е... Вчера футболистите дойдоха, направихме си барбекю и се сбогувахме. По принцип, не е лесно да се сбогуваш, а ако го направиш без да се чувстваш тъжен или наранен - това би означавало, че прекараното време заедно не е било добро. А то беше страхотно!", започна Клоп.

Любимите моменти

"Любимият ми финал бе този, който изиграхме през настоящия сезон за "Карабао Къп". Наясно съм какво мислят хората за този трофей, но в конкретния момент беше нещо изключително. Беше фантастична вечер, която няма да забравя никога".

ОЩЕ: Издънка, малшанс и пари на вятъра: Трите най-странни трансфера на Юрген Клоп в Ливърпул!

"Най-добрият ни футбол беше срещу Манчестър Сити тази година. Никога преди не бяхме контролирали играта срещу тях по този начин. Любимата ми победа беше срещу Барселона. Любимият ми гол - на Алисон Бекер (б.р. - ВИДЕО). Любимото ми спасяване - на Алисон срещу Наполи. Любимият ми гол с пета - на Садио Мане", разкри мениджърът.

За пропуснатите възможности

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Юрген Клоп

"Осъзнавам, че можехме да спечелим и повече трофеи, но не мога да променя миналото и съм ОК с това. Да не станеш на два пъти шампион заради една точка не е най-страхотното преживяване, но си е преживяване. Можехме да вземем и повече Шампионски лиги. Бяхме на три финала, но винаги има голям шанс да ги загубиш. Реал Мадрид пък винаги намира начин да ги спечели... Някой друг вероятно можеше да се справи и по-добре, но не и аз. Затова се чувствам добре, а хората ще дадат своята оценка".

Отношенията с феновете

"Няма да забравя нито един ден от тези 9 години, защото срещнах прекрасни хора. Харесва ми всичко в Ливърпул (б.р. - в града). Обичам "Анфийлд". Това е специално място, но заради феновете - те го правят специално. Получих толкова много съобщения и имейли от тях, че, ако трябва да отговаря на всички, ще трябва да остана тук до 2028-а година", каза шеговито Клоп.

*По-рано днес Ливърпул пък обяви раздяла с двама футболисти - Жоел Матип и Тиаго Алкантара, а Юрген Клоп ги засипа със суперлативи (кликнете върху имената на играчите, за да научите подробности).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички