Ето ги 10-те най-скъпи трансфера във Висшата лига, правени някога през последните 24 часа от трансферния прозорец


Ето ги 10-те най-скъпи трансфера във Висшата лига, правени някога през последните 24 часа от трансферния прозорец
Снимка: GettyImages

1961 0

Последният ден от трансферния прозорец винаги е доста натоварен за клубовете по света, особено за тези от Англия. Много пъти през годините се е случвало някои от големите отборите от Висшата лига да извършват големи сделки точно в последните часове.

Фернандо Торес

Затова ви представяме 10-те най-скъпи трансфера, станали факт на Албиона точно в последните 24 часа от трансферния прозорец.

10. Антони Марсиал 

Французинът пристигна с гръм и трясък в Манчестър Юнайтед, отбелязвайки страхотно попадение в дебюта си срещу не кой да е, а големия враг на "червените дяволи" - Ливърпул.

Играчът пристигна на „Олд Трафорд“ срещу сумата от 36 млн. паунда още като 19-годишен. В някои от сезоните във Висшата лига той загатна за страхотния си талант, но в крайна сметка той напусне през това лято Юнайтед по-скоро определян като разочарование, отколкото като трансферна находка.

Още: Арсенал може да шокира с трансфера на Стърлинг от Челси в последния момент

9. Месут Йозил

Германският плеймейкър пристигна през 2013 година в Арсенал с големи надежди. Йозил беше вече доказан играч с екипа на Реал и феновете на „топчиите“ бяха впечатлени от покупката на своя клуб.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Той пристигна за сумата от 42 млн. паунда и моментално оформи убийствен дует с Алексис Санчес. Въпреки че с него в състава си Арсенал не достигна до шампионска титла, той помогна на клуба да завоюва 4 трофея от ФА Къп.

8. Коул Палмър

Един от най-пресните трансфери в тази класация е Коул Палмър. Атакуващият играч беше привлечен в Челси от Манчестър Сити през миналото лято за сумата от 42.5 млн. паунда. За играч с не толкова на брой мачове зад гърба си в онзи момент, мнозина се запитаха дали тази цифра не е прекалено голямо за него.

Е, след дебютния сезон на англичанина на „Стамфорд Бридж“ почти всички фенове биха се обедини около идеята, че тази сделка е истинска находка за „сините“.

Още: Удар за Манчестър Юнайтед: Мейсън Маунт се контузи - точно преди дербито с Ливърпул

7. Томас Партей

През лятото на 2020 година Арсенал имаше желание да закупи дефанзивен полузащитник и в крайна сметка се спряха на Томас Партей от Атлетико Мадрид. Халфът беше привлечен за 45 млн. паунда.

Първият сезон за ганаеца във Висшата лига беше неуспешен и се появиха доста критици към неговото представяне. Постепенно обаче той успя да си стъпи на краката и се превърна във важна част от състава на Микел Артета, въпреките честите контузии, които го сполетяват.

6. Бренън Джонсън

През миналото лято на Тотнъм им се наложи да загубят Хари Кейн, а неговото заместване беше трудна задача. „Шпорите“ не взеха директен заместник на голмайстора, но пък Бренън Джонсън беше привлечен от Нотингам Форест за сумата от 47.5 млн. паунда с идеята да даде повече широчина в предни позиции.

В първия си сезон неговото представяне беше на приливи и отливи, а през този ще се очаква от него да направи още една стъпка в своето развитие.

Още: Брутален: Правилото на Арне Слот в Ливърпул, което "ако не следваш - не играеш"

5. Фернандо Торес

През 2011 година Челси решиха да се подсилят в нападение с голмайстора на Ливърпул Фернандо Торес. Той струваше на „сините“ 50 млн. паунда, а лондончани се надяваха, че той ще успее да покаже същия голов нюх, с какъвто доби популярност на „Анфийлд“.

Това обаче така и не се случи. Торес не успя да постигне нужното постоянство и завърши престоя си на „Стамфорд Бридж“ с 45 гола от 172 мача. Все пак, той ще бъде запомнен с гола си срещу Барселона на полуфиналите, който беше един от важните в успешния поход на „сините“ към спечелването на Шампионска лига.

Още: Феновете в Англия останаха недоволни от жребия за Карабао Къп, съзряха фаворизиране на големите клубове

4. Матеус Нунеш

След като през миналото лято Манчестър Сити се раздели с Илкай Гюндоган, „гражданите“ се насочиха към Матеус Нунеш за заместник на германеца. За португалеца бяха дадени 53 млн. паунда на Уулвърхемптън, но досега халфът е пълно разочарование и в момента се говори, че от Сити му търсят нов купувач.

3. Пиер-Емерик Обамеянг

Габонският нападател беше привлечен в Арсенал още във времената на Арсен Венгер. Това се случи през януари 2018 година за 56 млн. паунда.

Въпреки неуспешните години, в които Обамеянг игра за гранда, той наниза 92 гола в 163 двубоя, като още в първия си сезон спечели голмайсторския приз във Висшата лига. Независимо, че напусна след скандал с Микел Артета клуба, той остави добри впечатления с играта си в английския футбол.

Още: Суперкомпютър изчисли дали ще има нов шампион в Англия - ето кой ще ликува!

2. Антони

Ерик тен Хаг беше подкрепен сериозно на трансферния пазар през първото си лято начело на Манчестър Юнайтед. Най-скъпата придобивка се оказа неговият бивш състезател Антони, който беше закупен за цели 85 млн. паунда от Аякс.

В първите си 3 мача бразилецът започна с 3 гола и изглеждаше, че бързо ще се аклиматизира към новата обстановка. Това обаче подведе сериозно запалянковците на „червените дяволи“, защото формата на крилото след това тръгна стремглаво надолу и този трансфер често е определян като един от най-лошите изобщо в света на футбола.

1. Енцо Фернандес

Младият халф впечатли всички на Световното първенство в Катар преди две години и от Челси решиха да го откупят веднага след края на форума. „Сините“ броиха цели 107 млн. паунда на Бенфика за Енцо.

За момента аржентинецът не е сред най-убедителните футболисти на английския гранд, но с пристигането на Енцо Мареска привържениците на лондончани се надяват, че 23-годишният играч ще покаже най-после своите истински качества във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички