Голямата промяна на Слот в Ливърпул: По съвет на... сър Алекс Фъргюсън


Голямата промяна на Слот в Ливърпул: По съвет на... сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Getty Images/Guliver

552 0

Специализираният сайт за град Ливърпул - LiverpoolEcho, излезе с много интересен материал относно червената част от Мърсисайд - и по-конкретно за отбора, воден от Арне Слот. Към момента тимът е лидер в английската Висша лига с 18 точки - една повече и от Манчестър Сити, и от Арсенал.

Промяната в Ливърпул, която може да донесе титлата във Висшата лига

Изданието обаче обръща внимание на коренната промяна в отбрана, която нидерландският специалист внесе. Тя се изразява и в едва двете допуснати попадения в първенството до момента - от седем изиграни двубоя.

Няма друг тим във Висшата лига, който да има по-добра защита. За сравнение - големите конкуренти за титлата са допуснали три и четири пъти повече голове. Шампионът Сити е с 8 инкасирани попадения, а Арсенал е с 6.

И в този смисъл от LiverpoolEcho ни връщат години назад към едни безценни думи от легендарния сър Алекс Фъргюсън, които могат да се ползват като съвет от всеки специалист. Шотландецът зарича: "Нападението ви печели мачове, защитата ви печели титли". А Собослай отличи две разлики между Арне Слот и Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички