Гордият Маурисио Почетино след четвъртата поредна победа на Челси: Търпението е важно


Гордият Маурисио Почетино след четвъртата поредна победа на Челси: Търпението е важно
Снимка: Getty Images

1000 0

В сряда (15-и май) вечер Челси продължи възхода си, записвайки четвърта поредна победа във Висшата лига, този път при гостуването на Брайтън в отложен мач от 34-тия кръг.

Така "сините" се изкачиха на шестото място във временното класиране с актив от точно 60 точки и засега хващат "влака" за турнира Лига на конференциите.

Почетино е горд!

"Много се радвам за играчите - те заслужават признание заради начина, по който работят и заради начина, по който подходиха към този мач, опитвайки се да приложат на терена всичко научено от тренировките", заяви Маурисио Почетино след последния съдийски сигнал.

"Горд съм. Да се изправим срещу тим като Брайтън на техния стадион винаги е трудно. Тези три точки пък ни позволяват да вярваме, че ще постигнем това, което искаме - участие в Европа през следващия сезон".

Маурисио Почетино

"Търпението е важно. Когато се опитваш да изградиш нещо се нуждаеш от време, но в големите клубове това винаги звучи като оправдание.... Ние продължаваме да работим и да сме позитивно настроени, че ще завършим кампанията по добър начин", допълни аржентинският специалист.

*В последния 38-и кръг Челси е домакин на Борнемут (19.05.) и ще се нуждае само от точка, за да си гарантира на 100% мястото в Лига на конференциите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само две мегазвезди са по-ефективни от Коул Палмър в топ 5 лигите на Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички