Хосеп Гуардиола: Меси и Роналдо контролираха последното десетилетие, а сега Холанд ги настига


Хосеп Гуардиола: Меси и Роналдо контролираха последното десетилетие, а сега Холанд ги настига
Снимка: GettyImages

762 0

Хосеп Гуардиола сравни Ерлинг Холанд с Лионел Меси и Кристиано Роналдо, след като нападателят на Манчестър Сити отбеляза при победата с 2:0 над Челси.

Въпреки че не се радваше на обичайната си доминация през първото полувреме на "Стамфорд Бридж", Манчестър Сити поведе благодарение на бързата работа на Холанд под натиск и безмилостното завършване, когато той прониза топката покрай Робърт Санчес от близко разстояние. Норвежецът вече е вкарал 91 гола във всички състезания за осемкратните шампиони на Висшата лига и Гуардиола вярва, че Холанд вече се изравнява с головете на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Холанд достига Меси и Роналдо по цифри

Още: Ерлинг Холанд вкара на Челси пред очите на Кукурея и му затвори устата (ВИДЕО)

"Той има числата на Меси и Кристиано Роналдо, които контролираха последното десетилетие, 15 години, абсолютно всичко. По отношение на числата, това е нивото. Не знам как го прави, но в 100 мача да вкараш 91 гола е нещо невероятно във Висшата лига", заяви Пеп след победата.

Босът на Сити добави: "Имах чувството, че се чувства по-добре от миналия сезон на този етап. След пътуването през миналия сезон той се почувства малко уморен. Този сезон аз мисля за Евро 2024, за съжаление Норвегия не беше там, имаше повече почивка и да, той се чувства добре. Голът беше великолепен. Неговият принос е в много неща. Той имаше два или три шанса и винаги имах чувството, че има празнина, за да се подобри като футболист".

Холанд спечели "Златната обувка" на Висшата лига за последните два сезона и въпреки безумните числа, които има след преминаването си в Манчестър Сити през 2022 г., едно нещо, за което винаги е бил набелязан, е липсата му на участие в общата игра.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Манчестър Сити ще изиграе първия си домакински мач от сезона във Висшата лига, когато се изправи срещу новоповишения Ипсуич Таун в събота, 24 август, като ще се опита да постигне две от две победи.

Още: Задава ли се голям проблем за Манчестър Сити? Хосеп Гуардиола с опасения за състоянието на Ерлинг Холанд

По заръка на баща си: Ерлинг Холанд сече и реже дърва, за да поддържа форма (СНИМКА)

Ерлинг Холанд се отказа от трансфер в Реал Мадрид и се насочи към Барселона?

Вкара четири гола и бе недоволен: Холанд се ядоса на Гуардиола, че го извади от игра (ВИДЕО)

Машина за голове: Ерлинг Холанд почупи рекорди - но не стигна Димитър Бербатов (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички