И автогол не спря Манчестър Сити: Ерлинг Холанд стори нещо невиждано във Висшата лига от 30 години (ВИДЕО)


И автогол не спря Манчестър Сити: Ерлинг Холанд стори нещо невиждано във Висшата лига от 30 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1602 0

Манчестър Сити постигна трети пореден успех във Висшата лига, побеждавайки с 3:1 като гост Уест Хем. Звездата на Олимпийския стадион в Лондон за пореден път бе Ерлинг Холанд, който наниза 3 гола във вратата на "чуковете", отчитайки се с втори пореден хеттрик.

Страхотен успех за Манчестър Сити

Резултатът бе открит още в десетата минута. Холанд се въползва от грешка в отбраната на домакините и я наказа с качествен удар, за да даде преднина на "гражданите". 9 минути по-късно резултатът бе изравнен. Джаръд Боуен навлезе в наказателното поле на "гражданите" и прати топката в дълбочина, където Рубен Диаш я засече в собствената си врата за 1:1.

Още: Манчестър Сити отхвърли оферти от 8 клуба за играча, който Гуардиола настоя да остане

След 30 минути игра Холанд отново вкара. Рико Люис изведе норвежкия таран сам срещу Алфонс Ареола и с брилянтен завършващ удар деветката на Сити направи резултата 2:1.

През втората част Уест Хем показа добра игра, но доминацията на Сити продължи. В 84-ата минута влезлият като резерва Матеуш Нунеш асистира на Холанд за третия гол. Норвежецът излезе сам срещу Ареола и го прехвърли много елегантно за крайното 3:1 в Лондон.

Ерлинг Холанд е първият играч, отбелязал хеттрик в два от първите три мача на отбор в лигата за един сезон след Пол Джуел за Брадфорд през далечната кампания 1994/95.

Реал Мадрид вече е набелязал голямата си цел, която ще преследва през следващото лято

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички