Играчът на Ман Юнайтед, който бе определен за "убиец на настроение", все още е без клуб


Играчът на Ман Юнайтед, който бе определен за "убиец на настроение", все още е без клуб
Снимка: Getty Images

6128 0

Ралф Рангник твърди, че трима играчи на Манчестър Юнайтед, които след това са напуснали клуба, са били "убийци на настроението" по време на неговото управление. Рангник беше назначен за временен мениджър за втората половина на сезон 2021/22 след решението за уволнението на Оле Гунар Солскяер през ноември 2021 г.

Въпреки обещанията за нов стил на игра и радикални промени, Рангник изведе Юнайтед до шесто място във Висшата лига. Първоначално планиран да поеме консултантска роля в края на кампанията, Рангник вместо това напусна Юнайтед напълно, за да поеме ръководството на националния отбор на Австрия.

Назначаването не проработи на няколко нива. Това, което той направи, беше да хвърли светлина върху застаряващия и раздут отбор на Юнайтед в може би определящия за него момент като мениджър. Рангник заяви, че Юнайтед има нужда от до 10 нови играчи, след като беше разбит с 4:0 от големия съперник Ливърпул на "Анфийлд" .

Тогава той състави списък с играчи, които Юнайтед трябва да подпише, включително Ерлинг Холанд и Кристофър Нкунку, въпреки че всичко това изчезна, когато Ерик тен Хаг пристигна.

Играчите с прекалено голямо влияние в Манчестър Юнайтед

В този списък бяха и играчи, с които той вярваше, че Юнайтед трябва да се раздели, за да започне възстановяване. "Bild" твърди, че Рангник е идентифицирал двама нападатели и един полузащитник, които са имали твърде голямо влияние в съблекалнята.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Сред тях били Пол Погба и Единсон Кавани, които заминаха за Ювентус и Валенсия след изтичането на договорите им през същата година Последният мач на Погба за клуба в крайна сметка беше мачът на "Анфийлд", когато той напусна терена след по-малко от 10 минути поради контузия. Междувременно Кавани загуби номера на фланелката си от Кристиано Роналдо и вкара само два гола през целия сезон.

Другият играч, с когото Рангник искаше да се раздели, беше Антони Марсиал. Той наистина получи желанието си, макар и временно, с Марсиал, който се присъедини към екипа на Ла Лига Севиля под наем за цял сезон. Марсиал прекрати деветгодишното си сътрудничество с Юнайтед след изтичането на договора му, но той все още не е намерил нов клуб и остава свободен агент. И Лил, и Аталанта са свързвани, но в настоящия момент нито един ход не е близо до това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички