Илия Груев с лична изповед за тежкия момент, в който се размина с Висшата лига: Беше опустошително!


Илия Груев с лична изповед за тежкия момент, в който се размина с Висшата лига: Беше опустошително!
Снимка: Getty Images

733 0

Българският национал и играч на Лийдс - Илия Груев, говори за загубената промоция за влизане във Висшата лига. Той сподели, че е било опустошително за него и съотборниците му, но не се е отказал от целите, които има с английския отбор. 

"Първите две седмици ме болеше след финала. Не искаш да мислиш много за футбола, затова се опитваш да правиш нещо друго. Но след това, когато е трета или четвърта седмица, започвате да работите усилено и искате да се върнете, за да видите съотборниците си, да играете футбол и искате да започнете отначало. Искам да направя нещо, да се покажа и да постигна нещо с този отбор", заяви Груев в специално интервю за "The Athletic".

"Срещнахме се в деня след финала и беше опустошително и трудно, но също беше важно. Мениджърът ни каза, че е лошо чувство, но това е футболът и трябва да се поучим от него. Той ни каза да се приберем вкъщи, да правим каквото искаме, но когато се върнем за предсезона, започваме отново и трябва да забравим за това".

Още: Лийдс постави цена на Илия Груев, появи се кандидат и от Серия А

Груев се възползва максимално от своя шанс в Лийдс

Илия Груев в мотивиран да изпълни целите си с Лийдс

Груев показа зрялост, когато чакаше своя шанс да впечатли Фарке на предпочитаната от него позиция в централната халфова линия и се възползва максимално от него с продължителна серия от 33 изяви от края на октомври нататък.

"Трябва да сте малко реалисти. В началото отборът играеше добре, Итън играеше добре на моята позиция и всичко вървеше добре, така че знаех, че трябва да изчакам. Аз съм доста реалистичен човек и знам как работи бизнесът.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Говорих с шефа, той беше много открит, говорихме и ме помоли да бъда търпелив. Каза ми, че когато дойде шансът ми, трябва да съм готов да покажа какво мога. Футболът понякога е такъв, трябва да си търпелив и е важно през тези седмици или месеци да работиш усилено. Когато има шанс, ако не сте работили усилено, може би няма да го използвате", допълни още той.

Още: Илия Груев оглави класацията за най-скъпи действащи български футболисти

Илия Груев може да смени Лийдс с отбор от Висшата лига

Шумен провал: Лийдс остава в Чемпиъншип, Саутхемтън ще играе във Висшата лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички